Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


64 escolars de Palafrugell han participat dels Tallers d’Estudi Assistit

Escrit per a 30 de Juliol de 2021

  • El projecte s’ha emmarcat en el Pla educatiu d’entorn a través d’una subvenció del Pla de millora d’oportunitats educatives.
  • Per primer cop hi han participat alumnes de primària, de 5è i 6è, a més d’estudiants d’ESO.

Un mesos enrere, la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Palafrugell, Mònica Alcalà, avançava que aquest estiu s’oferiren classes de reforç a tot l’alumnat de Palafrugell. Aquestes classes s’han dut a terme durant aquest mes de juliol emmarcades en el Pla educatiu d’entorn. Així, un total de 64 escolars de Palafrugell han participat dels Tallers d’Estudi Assistit (TEA).

Els Tallers d’Estudi Assistit impulsat per l’àrea d’Educació tenien per objectiu donar un cop de mà a l’alumnat que va tenir més dificultats durant el curs. Bàrbara Romero, coordinadora dels TEA, recorda que aquestes classes de reforç no era la primera vegada que es feien. Tot i que enguany, per primer cop, s’han adreçat a escolars de cicle superior de primària, a més de l’alumnat de secundària com era habitual.

Els objectius principals d’aquests tallers són reforçar els coneixements de les matèries troncals en les que l’alumnat ha presentat més dificultats. D’altra banda, un altre factor a remarcar és el fet que es creen noves relacions entre l’alumnat de diversos centres del municipi. Romero, destaca que això permet crear nous ambients de treball.

Valoració molt positiva

Amb tot, aquest reforç que s’ha ofert tant a alumnes del cicle superior de primària com als de secundaria ha tingut una valoració molt positiva. Bàrbara Romero explica que en les tres setmanes de tallers, hi han participat un total de 64 escolars. A primària han estat 24 els i les alumnes que han pogut gaudir d’aquest servei. Les classes s’han fet a l’edifici de Cal Ganxó, i s’han dividit en tres grups diferents, per tal de complir les restriccions de la Covid.

D’altra banda, els TEA de secundària s’han fet al Centre Municipal d’Educació. En aquest cas, com puntualitza la coordinadora dels TEA, la participació ha estat més alta, amb un total de 40 alumnes d’ESO. No obstant això, el fet que no hi hagi recuperacions al setembre ha fet disminuir la demanda entre l’alumnat de secundària.

A més, la cinquena onada de la COVID també ha afectat els tallers, en el sentit que hi ha hagut més absentisme que altres anys. Malgrat aquesta circumstància, els centres i les famílies valoren molt positivament aquests tallers. Per últim, recordar que s’han subvencionat per part del Departament d’Educació de la Generalitat dins del Pla de millora d’oportunitats educatives (PMOE)


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *