Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


300 actes de denúncia per fer “botellón” a Palafrugell

Escrit per a 10 d'Agost de 2020

  • La matinada de dimecres a dijous va començar la pressió policial als nuclis de platja per eradicar la concentració de joves a les platges del municipi.
  • David Puertas alerta de la manca de conscienciació dels joves que formen grups de 30 persones en els que no es compleixen les mesures de seguretat.

A mitjans de la setmana passada la Policia Local de Palafrugell i els Mossos d’Esquada van començar a posar el focus en acabar amb els “botellons” que es fan a la via pública. En aquesta línia, des de dimecres s’han posat 300 actes de denúncia per fer “botellón” a Palafrugell. Un fet que està prohibit des del passat 29 de juliol per la Generalitat de Catalunya.

Grups de fins a 50 joves han estat detectats a les platges de Palafrugell fent “botellón”. La Policia Local alerta de la manca de conscienciació de molts joves i també alguns pares davant d’aquestes conductes.

El cap de la Policia, David Puertas, remarca que aquestes actuacions s’emmarquen en la necessitat d’evitar possibles rebrots a causa d’aquests fets.

En aquesta línia, Puertas, destaca que en la majoria dels casos, durant aquestes trobades no es compleixen ni les distàncies de seguretat, ni es porta la mascareta. La principal preocupació és la xifra, 300 actes de denúncia per fer “botellón” a Palafrugell.

Ens aquestes denúncies, però també hi figuren actes per desobediència o no portar posada la mascareta. D’altra banda, el cap de la Policia Local també apunta que la xifra podria ser superior. Han estat diversos els grups que en detectar la presència policial han marxat sense que se’ls pogués denunciar.

Manca de conscienciació

L’elevat nombre de denúncies té dos factors principals. D’una banda, la gran pressió policial per perseguir aquests actes i, de l’altra, la manca de conscienciació. David Puertas, es mostra preocupat per la poca sensibilització que hi ha respecte el que poden comportar aquestes trobades.

Poca conscienciació també en les famílies dels joves. Puertas explica que en més d’una ocasió els pares i mares dels joves denunciats han qüestionat que controlar els “botellons” sigui prioritari.

Així, malgrat que de “botellons” n’hi ha hagut cada estiu i n’hi haurà, l’actual context marcat per la COVID-19 ha fet intensificar la feina policial per acabar amb aquests actes.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *