Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El “botellón” de cada estiu

Escrit per el 29 de Juliol de 2020

  • La Policia Local de Palafrugell no ha detectat un repunt de joves que fan “botellón” a les platges a causa del tancament de les discoteques.
  • El Govern de Catalunya prohibeix fer “botellons” i que serà motiu de sanció de fins a 15.000 euros.

El primer cap de setmana en el que les activitats d’oci nocturn i discoteques han hagut de tancar pel decret de la Generalitat de Catalunya, no ha comportat més aglomeracions de joves a les platges de Palafrugell durant la nit i matinada. Així, segons explica la Policia Local hi ha el mateix “botellón” de cada estiu.

A inicis de la setamana passada Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, admetia la preocupació envers les activitats d’oci nocturn. Des de dissabte passat, i durant els propers 15 dies, la Generalitat va suspendre a tot Catalunya l’obertura al públic de discoteques, sales de ball i sales de festes amb espectacles. Andreu Verdugo, sotsinspector de la Policia Local de Palafrugell remarca que durant les darreres setmanes hi ha una patrulla que s’encarrega de comprovar que se segueixin els protocols de seguretat.

De fet, al terme municipal de Palafrugell, només hi ha una discoteca, la coneguda Costa Este. En aquest sentit, Verdugo explica que des de dissabte han tancat la discoteca, però que obren l’espai del bar restaurant. Per tant, l’horari de tancament se situa entorn a les 4 de la matinada.

Així la part de la discoteca està tancada i és un espai que la Policia controla que no s’obri. Andreu Verdugo destaca que, de moment, no han tingut constància de cap incident ni amb Costa Este, ni amb cap altre local del municipi.

El Govern prohibeix els “botellons”

D’altra banda, segons el sotsinspector del cos policial, tot i el tancament de la discoteca això no ha provocat que hi hagi més joves aplegats a les platges. Així, continua havent-hi el “botellón” de cada estiu.

La darrera notícia, però, és que la Generalitat, per evitar la massificació de joves bevent al carrer ha prohibit que es puguin fer “botellons“. En aquest sentit la consellera de presidència Meritxell Budó apuntava que la vigilància anirà a càrrec dels ajuntaments. A més, seran aquests els òrgans responsables d’imposar les sancions. Aquestes trobades seran tipificades com a «greus» i l’incompliment de la norma implicarà sancions d’entre 3.001 i 15.000 euros.

Imatge: Manu Mitru


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).