Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


20 estudiants estrangers d’aeronàutica visiten l’Institut Català del Suro

Escrit per el 30 d'Octubre de 2021

  • 20 estudiants de màster i doctorat han visitat la Fundació Institut Català del Suro de Palafrugell.
  • Coneixen les propietats del suro en aplicacions de la indústria per a conèixer alternatives sostenibles als materials utilitzats habitualment.

Durant aquesta setmana, 20 estudiants de màster i doctorat d’aeronàutica han visitat la Fundació Institut Català del Suro de Palafrugell en el marc del projecte EcoCORK. Aquest té com a objectiu potenciar el desenvolupament de compostos de suro sostenibles i respectuosos amb el medi ambient per aplicacions aeroespacials.

Els i les estudiants provenen de Turquia, Portugal, Polònia i Lituània, tal com explica la tècnica de recerca i desenvolupament de l’Institut Català del Suro, Maria Verdum.

Durant cinc dies, els i les estudiants han entrat en contacte amb el món surer visitant el Museu del Suro, la Fàbrica Francisco Oller de Cassà de la Selva i boscos d’alzina surera, entre altres activitats. També han realitzat sessions formatives amb els tècnics de la Fundació Institut Català del Suro.

Conscienciació de les propietats del suro amb el projecte EcoCORK

El projecte EcoCORK té com a objectiu principal difondre les propietats del suro i potenciar-ne l’ús en les indústries, com l’aeroespacial i de l’automoció. En aquest sentit, busquen que el suro substitueixi materials que tenen un greu impacte en el medi ambient.

El projecte s’emmarca en un Erasmus+ i està format per diferents mòduls educatius que donen a conèixer diferents aspectes del suro. Durant aquests dies, els i les estudiants han rebut les formacions corresponents al segon mòdul. No obstant això, més endavant podran conèixer, per exemple, els compòsits amb suro. És a dir, mescles d’aquest material amb aglutinants. Aquestes sessions seran impartides per la Universitat de Lituània.

Maria Verdum remarca que molts d’ells i elles no havien vist mai una alzina surera, tenint en compte les seves diferents procedències. Afirma que els va fascinar que es pogués retirar el suro sense fer mal a l’arbre i que es regeneri.

Per acabar, Verdum confia que les noves generacions potenciaran l’ús de materials més sostenibles en les indústries.

Recordar que es pot recuperar la conversa íntegra amb Maria Verdum, a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).