Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


19 de gener: estat de situació del COVID-19 al Baix Empordà

Escrit per el 20 de Gener de 2021

  • Informe setmanal de Serveis de Salut Integrats Baix Empordà
  • Situació de la transmissió de COVID19 a nivell comunitari

Aquesta darrera setmana, s’han realitzar un 50% més de testos COVID i han augmentat un 15% els resultats positius. Per tant, la situació a la comunitat no millora i preveiem un increment del nombre d’ingressos hospitalaris de pacients amb COVID19 i increment del nombre de pacients ingressats amb COVID19 greus.

En les darreres 3 setmanes, s’han realitzat entorn de 100 ingressos setmanals a l’Hospital de Palamós. D’aquests, un 30% son per COVID19.

  • Es recomana extremar les mesures de protecció per evitar contagis

Davant l’increment de casos de COVID19 cal extremar les mesures de protecció per reduir els contagis: evitar trobades socials, relacionar-nos amb la bombolla de convivència, reduir la mobilitat, ventilar espais, ús de mascareta, neteja de mans, i distància de seguretat.

  • Cribratges de professionals i nombre de professionals positius.

A Serveis de Salut Integrats Baix Empordà seguim fent els cribratges als professionals seguint l’ordre establert. Actualment hi ha 15 professionals positius de COVID19, disminuint notablement en relació a la setmana passada.

  • Nivell d’ocupació i gestió als nostres centres:

Al no realitzar intervencions quirúrgiques amb ingrés, el nivell d’ocupació a l’hospital i Palamós Gent Gran s’ha reduït. Aquesta reducció permet afrontar les properes setmanes amb una millor situació als nostres centres.

Actualment comptem amb 26 pacients ingressats amb COVID19 a l’Hospital de Palamós i 11 a Palamós Gent Gran.

Seguim amb funcionament de quiròfan només per a urgències i neoplàsies i un o dos quiròfans per a intervencions que no requereixen ingrés hospitalari i no es programen cirurgies amb ingrés fins que la ocupació a l’hospital ho permeti. Es continua amb la restricció de visites als pacients ingressats.

Aquesta setmana l’atenció primària ha començat la realització dels test PCR automostra del professorat i personal que treballa en escoles i instituts del Baix Empordà, més de 2000. També està coordinant des del mes d’octubre del 2020 la realització d’aquests testos a residents i professionals de les residències de gent gran de la comarca.

  • Vacunació COVID

El 12 de gener es va iniciar la vacunació contra la COVID-19 als professionals de SSIBE i en el decurs de la setmana s’ha vacunat 820 professionals, que suposa el 54% del personal.

La vacuna és per a tots els treballadors i s’ha establert un ordre de vacunació en funció de l’exposició a COVID-19: primer els professionals de Palamós Gent Gran, després professionals amb risc més alt d’exposició a COVID-19 (urgències, plantes d’hospitalització), després professionals que treballen en àmbits on té més risc el pacient i així fins a la totalitat dels treballadors.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).