Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


1,8 milions d’euros per superar la crisi de la COVID-19

Escrit per el 15 de Maig de 2020

  • Tots els grups municipals de l’Ajuntament de Palafrugell aprovaran els ajuts en el ple extraordinari del proper dimarts 19 de maig.

Acord de tots els grups municipals que conformen el consistori de Palafrugell (ERC, PSC, SGdP, JxCat, Cs i Palafrugell en Comú). Dimarts 19 de maig aprovaran les mesures econòmiques per fer front a la crisi generada pel coronavirus. Com va avançar Ràdio Palafrugell, en total es destinaran 1,8 milions d’euros per superar la crisi de la COVID-19.

Cal destacar que bona part d’aquesta aportació es destinarà en dos grans apartats. D’una banda, el que farà referència a elements de caràcter social. D’altar banda, el segon bloc es destinarà a incentivar l’activitat econòmica.

500 mil euros a les persones més vulnerables

Pel que fa referència a les persones més vulnerables i afectades per la crisi de la COVID-19, es destinaran una quantitat de 500.000 euros. Aquests es distribuiran en línies d’actuació per a les famílies que hagin vist disminuïts de forma considerable els seus ingressos i ara puguin ser vulnerables. Això, sempre segons els criteris i el barem de l’Àrea de Benestar Social. Així, hi hauran ajudes a les famílies, a la gent gran i als infants i menors d’edat.

Comerç i activitats turístiques

D’altra banda, pel que fa a les mesures per incentivar l’activitat econòmica, es destinaran un total de 700.000 euros.

Es destinarà una línia d’ajuts/subvencions per a comerços i activitats econòmiques tancades pel decret de l’Estat d’Alarma on es destinaran 200.000 euros. L’ajuda mínima directa se situarà entre els 300 i els 600 euros. A més, també cal destacar la reducció de la taxa d’escombraries industrials i comercials i la modificació de les quotes per ocupació de via pública per a la resta de l’any 2020.

Dins aquestes mesures també es comptarà amb la creació d’una ajuda/subvenció vinculada al sector turístic, a la qual es podran acollir els hotels, hostals, càmpings i operadors d’apartaments. Es destinaran en total 100.000 euros. En aquest sentit, l’aportació mínima per establiment serà de 1.000 euros amb un màxim de 2.500 euros.

Reactivar el comerç local

Pel que fa a les ajudes al comerç local, la xifra arribarà als 350.000 euros amb el doble objectiu. D’una banda reactivar i ajudar el teixit econòmic de Palafrugell en el seu conjunt i, de l’altra, ajudar les famílies palafrugellenques. Així, es promouran ajuts mitjançant la fórmula de vals per als ciutadans que es puguin bescanviar o altres fórmules que es considerin més adients. D’aquesta forma es vol incentivar que els ciutadans realitzin les seves compres en establiments que han hagut de tancar o que puguin demostrar, segons s’especificarà a la convocatòria, que han vist deduït els seus ingressos durant aquest període de l’Estat d’Alarma. La tramitació d’aquests ajuts es podrà realitzar en col·laboració amb l’entitat Oohxigen, l’associació de comerciants de Palafrugell.

Finalment, també cal destacar que es destinaran 600.000 a la reducció d’impostos, fet que ha de servir per ajudar a les famílies palafrugellenques i que s’obriran línies de subvenció a les entitats esportives i associacions culturals per un import d’uns 100.000 euros aproximadament.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).