Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Consens a Palafrugell per afrontar la crisi del COVID

Escrit per el 20 de Maig de 2020

  • La sessió extraordinària en la que es van aprovar les mesures econòmiques per pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus va mostrar una unitat poques vegades vista en el si de l’Ajuntament de Palafrugell.

Poc menys d’una hora va ser el que es va allargar el ple extraordinari de l’Ajuntament de Palafrugell. En aquesta sessió semipresencial es va aprovar, per unanimitat, el paquet de mesures econòmiques, d’ajudes i reducció de taxes, per a persones i establiments. Així, els grups municipals van mostrar el consens que hi ha a Palafrugell per afrontar la crisi del COVID.

Un total de 1,8 milions d’euros seran els que es destinaran del pressupost d’enguany per minimitzar les conseqüències de l’Estat d’Alarma. Les mesures posaran el focus en dos grans àmbits: el benestar social i el comerç i el turisme. D’altra banda, també hi haurà subvencions per a les entitats culturals i esportives del municipi.

Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell (ERC) valora com a molt positives les mesures acordades. A més, remarca la bona sintonia que hi hagut durant les setmanes prèvies amb totes les forces polítiques.

L’objectiu d’aquest paquet de mesures econòmiques és el d’ajudar als més castigats per la situació actual. D’una banda, amb ajudes a les persones afectades directament per la situació i, de l’altra, incentivant el consum entre el comerç del municipi.

Després de passar el tràmit de ser aprovat pel ple arriba un procés molt laboriós. A més, s’han d’adaptar partides del pressupost i redactar la normativa específica de cada acord.

Aspectes socials i d’incentivar l’economia

Pel que fa al paquet de mesures econòmiques de caràcter social, Josep Salvatella (JXCat), apunta que aquestes ascendiran als 500 mil euros. Això suposa un 20% del romanent de tresoreria. Aquests ajuts es dividiran en 4 grans àmbits: ajudes directes, més aportació econòmica al Centre de Distribució d’Aliments, les famílies, la gent gran, els menors d’edat i l’infantesa i altres aspectes.

Per altra banda, l’altra focus del paquet de mesures econòmiques se centrarà en ajudes directes al comerç i al turisme. Per incentivar l’activitat econòmica, es destinaran un total de 700.000 euros. Joan Vigas (SGdP) regidor de Promoció Econòmica explica que també hi haurà una reducció de taxes per a comerços i establiments.

A més, també s’obriran línies de subvenció a les entitats esportives i associacions culturals, 40 mil euros per les primeres i 50 mil per les segones.

Consens total amb l’oposició

Juli Fernández (PSC) ha posat la mirada en el fet que a Palafrugell s’ha fet política amb majúscules. És a dir, que s’han deixat de banda els interessos partidistes per treballar pel bé comú.

A més, també ha volgut puntualitzar que l’1,8 milions d’euros corresponen a despesa directa per fer front a la crisi del coronavirus que l’Ajuntament invertirà en aquest 2020.

Alfons Rius (En Comú Podem) també ha volgut destacar que des del primer moment Josep Piferrer va comptar amb el seu grup per arribar a un consens. En aquest sentit, malgrat que només compten amb un únic regidor al consistori, en cap moment s’han sentit menystinguts.

Per últim el portaveu de Ciutadans, Joan Farré també ha passat per la sintonia de Ràdio Palafrugell per valorar aquest “acord històric“.

Així doncs, durant la sessió extraordinària es va formalitzar el consens al que s’ha arribat a Palafrugell per afrontar la crisi del COVID. Podeu recuperar tot el ple extraordinari al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).