Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell haurà de tenir una Zona de Baixes Emissions el 2025

Escrit per el 18 de Març de 2022

  • Palafrugell és un des 67 municipis que haurà de prohibir l’accés al centre als cotxes més contaminants
  • La ZBE s’haurà d’aplicar abans del 2025, segons un acord del govern amb ajuntaments i altres entitats

Palafrugell i altres 66 municipis de tot Catalunya hauran de tenir una Zona de Baixes Emissions abans del 2025. Són tots els que tenen més de 20.000 habitants. Ho ha anunciat el govern, que que ho fa d’acord amb els ajuntaments, diputacions i gestors d’infraestructures, a la Cimera de la Qualitat de l’Aire. El regidor de medi ambient de Palafrugell, Marc Heras, ha participat en aquesta cimera.

D’aquesta manera, la Generalitat va més enllà del que havia fixat el govern espanyol, que havia determinat que només els municipis amb més de 50.000 habitants haurien de tenir espais de circulació limitada als cotxes més nous. La llei estatal de canvi climàtic, de fet, estipula que s’havia de fer abans del 2023.

Aquest divendres al matí s’ha fet al Palau de Pedralbes de Barcelona una cimera per la qualitat de l’aire. Els diferent actors han signat l’Acord per a la Millora de la Qualitat de l’Aire a Catalunya, que inclou tota una sèrie de mesures. La principal és l’ampliació de les ZBE.

El Departament d’Acció Climàtica assegura que donarà ajudes als municipis, 6 milions d’euros procedents del Fons Climàtic creat amb l’impost de CO2 dels cotxes.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).