Xerrada Pere Palahí, retrats de felicitat efímera.
Escrit per Ràdio Palafrugell el 8 d'Octubre de 2020
- Pere Palahí, retrats de felicitat efímera, anirà a càrrec d’Enric Bruguera, comissari de la XI edició de la Biennal Xavier Miserachs.
- Bruguera avança que, en la xerrada, es gaudiran de fotografies inèdites.
Amb motiu de l’onzena edició de la Biennal de fotografia Xavier Miserachs, celebrada des de l’1 d’agost fins a l’11 d’octubre a Palafrugell, s’han organitzat 5 exposicions en diferents espais del municipi, un programa d’activitats complementàries gratuïtes i visites guiades per a escoles i públic general.
Una d’elles, com ja vam avançar el passat agost des de la secció de notícies de Ràdio Palafrugell, ha estat l’exposició “Retrats de felicitat efímera (1928-1939)”, de Pere Palahí. Que va documentar el teixit social de l’Empordà dels anys trenta.
Tot seguit, ens dirigim a vosaltres per informar-vos que aquest pròxim divendres 9 d’octubre, es realitzarà la xerrada “Pere Palahí, retrats de felicitat efímera”. A càrrec d’Enric Bruguera, comissari de la Biennal.
Enric Bruguera, ens introdueix al contingut de la xerrada i a la figura de Pere Palahí.
Seguidament, explica com la seva obra ens situa als anys previs a la guerra. En aquest context, la fotografia s’entenia com una activitat exclusiva, una experiència. Palahí gaudia de la fotografia retratant el seu entorn més íntim, com amics i família.
Per altra banda, Bruguera ens refereix al perquè del títol “Retrats de felicitat efímera“. Cal traslladar-nos de nou al context de preguerra, als anys trenta. On Pere Palahí abans de ser allistat, va fotografiar tots els moments efímers de joventut, felicitat que es contempla reflectida en els retrats.
Que trobarem a la xerrada “Pere Palahí, Retrats de Felicitat Efímera” ?
Pel que fa a la xerrada, es podrà gaudir de material no inclòs en l’exposició. Enric Bruguera ens detalla que, en l’exposició, es van fer servir les fotografies de Pere Palahí des de l’any 1928 fins al 1939. Però, la col·lecció de Palahí a l’Arxiu Municipal de Palafrugell, consta d’un total aproximat de 5.000 fotografies.
Tot i la dificultat tècnica de la fotografia en l’època, Pere Palahí va crear un obra de gran importància pel patrimoni fotogràfic del municipi.
Recordar que cal inscripció prèvia a la Biblioteca, presencialment, o al telèfon 972 30 48 09.