Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Editen un recull de fotografies de Pere Palahí

Escrit per a 5 d'Agost de 2020

  • Una publicació conjunta de la Biennal Xavier Miserachs i l’Ajuntament de Palafrugell.

La Biennal Xavier Miserachs i l’Ajuntament de Palafrugell editen un recull de fotografies de Pere Palahí. Sota el títol Retrats de felicitat efímera. Un seguit d’imatges que radiografien la vida quotidiana de Palafrugell entre els anys 1928 i 1939. La publicació surt a la llum en motiu de la XI Biennal de fotografia Xavier Miserachs.

Dissabte passat es va donar el tret de sortida a la Biennal de Fotografia amb 5 exposicions diferents. Una part de l’obra de Pere Palahí és una de les protagonistes de la Biennal d’enguany. Així, sota el títol Retrats de felicitat efímera (1928-1939), Palahí apropa el teixit social de l’Empordà dels anys trenta. La mostra una selecció d’imatges inèdites, escollides d’entre els més de 4.000 negatius i plaques de vidre dipositats per la família del fotògraf a l’Arxiu Municipal de Palafrugell. D’altra banda, el comissari de l’exposició és Enric Bruguera i ocupa dues seus: el Teatre Municipal i la Biblioteca de Palafrugell.

Banquer de professió i fotògraf d’afició, Pere Palahí va documentar el teixit social i humà de l’època. En aquest sentit, va fer retrats de banyistes, pescadors, convilatans i fotos de família. L’exposició i el recull mostren la ingenuïtat i felicitat del fotògraf i dels retratats, per això es va escollir aquest títol. La joventut, la popularització de l’art de la fotografia, l’època d’entreguerres, la llibertat de la Catalunya republicana i la natura de l’Empordà. Es tracta, doncs de fotografies que apropen al públic a un temps de felicitat perduda.

Aquest recull es pot adquirir per 5 € al Teatre Municipal. A més, el número 7, s’inclou dins la col·lecció Fotografia Local de l’Arxiu Municipal de Palafrugell.

Editen un recull de fotografies de Pere Palahí
Autorretrat de Pere Palahí i Elena London, la seva esposa_1930 ©Pere Palahí

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *