Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Xavier Pla: “Josep Pla va vendre’s l’ànima al diable per poder escriure”

Escrit per el 3 d'Abril de 2024

Xavier Pla continua la presentació pública del llibre “Cor furtiu”. És la gran biografia de Josep Pla que ha escrit durant més de 10 anys i que ara ha arribat a les llibreries. Es tracta de la tasca d’investigació més important que s’ha fet mai sobre la vida de l’escriptor palafrugellenc. En una entrevista al Supermatí, ha explicat que el llibre “explica la vida de l’home, no només la de l’escriptor”. Entre altres, s’hi explica que “Josep Pla estava disposat a fer qualsevol cosa per poder ser el gran escriptor de la literatura catalana”. Fins i tot, “vendre’s l’ànima al diable”.

De la lectura de “Cor furtiu”, se’n desprèn la voluntat de Pla de transcendir, i desenvolupar la seva “passió”, escriure. És així com s’han d’interpretar tots els seus posicionaments davant la vida i la política.

Al llibre es fa un recorregut vital de Josep Pla des del punt de vista de les relacions socials, les parelles, la política …

Un dels grans valors de la biografia és la gran quantitat d’arxius inèdits, que permeten mostrar, per exemple, la relació que tenia amb la seva família.

L’autor explica que títol de la biografia “Un cor furtiu” retrata que “Josep Pla sempre va intentar mostrar-se com un antiromàntic, però en realitat tenia un cor que batega, que vol amagar i dissimular”.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).