Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Xarxa de calor a la zona esportiva de Palafrugell

Escrit per a 19 de Novembre de 2019

  • S’està acabant la primera fase de les tres previstes per aquesta nova instal·lació.

Des del mes d’agost hi ha en marxa la instal·lació d’una xarxa de calor a la zona esportiva de Palafrugell. La Rut Palomeque, cap de Medi Ambient de l’Ajuntament ha explicat les tres fases en la que està dividit aquest projecte.

El mòdul que s’està construint acollirà una caldera de biomassa. En aquests moments s’està executant la primera de les tres fases previstes. No obstant això, només les dues primeres estan pressupostades. Així doncs, es passarà de les 6 calderes de gas natural actuals a 2 de biomassa.

En aquest sentit, en aquesta primera fase la caldera subminstrarà calor al complex de la Piscina Municipal. En la segona fase, també ho faria als dos poliesportius i, per últim, si s’executa la tercera està previst que aquesta abasteixi els dos instituts i també el CAP de Palafrugell. El termini per acabar la primera fase és, en principi, durant el mes de desembre.

Fer una nova instal·lació ja de per si fa que sigui més eficient respecte a l’antiga infraestructura. D’altra banda, però, hi ha diversos avantages en aquesta nova xarxa de calor a la zona esportiva de Palafrugell. Un del més destacats el tipus de combustible que s’utilitza, en aquest cas astella forestal. La Rut Palomeque destaca que aquesta es considera un tipus de combustible que emet zero CO2.

Estalvi anual equivalent a la vida de 10 cotxes dièsel

A més, el fet d’utilitzar productes procedents de la gestió forestal, dinamitza el sector terciari i ajuda a la gestió dels boscos. En aquest sentit, la Rut remarca la importància que aquest aspecte té per a la prevenció d’incendis i per tenir uns boscos més forts.

D’altra banda, una dada molt gràfica que ens ha portat la cap d’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell és la quantitat de C02 estalviarà aquesta nova instal·lació. Així, anualment s’estalviaran 342 tones de diòxid de carboni.

S’ha de destacar que aquesta no serà la primera caldera de biomassa de Palafrugell. A l‘escola Torres i Jonama fa dos anys en van instal·lar una amb un estalvi energètic prop del 50%.

Per últim, aquesta actuació està subvencionada a fons perduts per plans Feder en un 50% i un 25% addicional per la Diputació de Girona. Com hem explicat amb la Rut es desmantellaran un total de 5 calderes de gas, que quedaran substituïdes per 2 que funcionaran en base a estella forestal. Podeu tornar a escoltar la conversa íntegra en el següent arxiu.

Xarxa de Calor a la zona esportiva de Palafrugell
La primera fase de la xarxa de calor a la zona esportiva.

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *