Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


VÍDEO: Espectaculars imatges de la Cantada d’havaneres a vista de dron

Escrit per a 3 de Juliol de 2022

La Cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell d’aquest dissabte ha deixat una jornada musical pel record. Però també imatges espectaculars. A banda de les enregistrades per TV3 i a les xarxes, n’hi ha unes que s’han divulgat les últimes hores i que donen una vista des de l’aire.

Es tracta de vídeos gravats en dron, i que mostren la primera línia de mar de Calella plena de gom a gom.

Com marca la tradició aquest primer dissabte de juliol s’ha celebrat la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell, que dóna el tret de sortida a la temporada d’estiu a la Costa Brava. En aquesta 55a edició les actuacions d’Arjau, Neus Mar, Peix Fregit i Port Bo han servit per retre homenatge a Josep Bastons, figura cabdal de l’havanera que recentment ha celebrat els seus 95 anys. Unes 25.000persones han seguit La Cantada des dels diferents espais habilitats per seguir-la en directe.

Així doncs, aquesta nit a Calella de Palafrugell s’han celebrat els noranta-cinc anys de Josep Bastons i també els quaranta-cinc d’una de les seves primeres i més emblemàtiques composicions“Mariner de terra endins”. Durant la vetllada se n’han pogut escoltar algunes de les més significatives i conegudes, en reconeixement a la tasca i la música de ”l’home de la guitarra“, amb el convenciment que ben aviat tindrem noves estrenes.  

Un cop finalitzada La Cantada, la festa i l’ambient mariner ha continuat amb els “Concerts de prop” a alguns dels locals de Calella de Palafrugell. D’altra banda, durant la tarda i al llarg de la nit s’ha celebrat el tradicional Mercat d’Artesans al Passeig del Canadell.

Com ja és habitual, la Cantada s’ha pogut seguir en directe a través de les pantalles gegants que s’han instal·lat a la platja del Canadell (Calella de Palafrugell), platja del Port Pelegrí (Calella de Palafrugell), plaça Nova (Palafrugell) i a la platja de Llafranc. També s’ha pogut gaudir de l’esdeveniment en directe a través de Televisió de Catalunya i, en una retransmissió conjunta a Ràdio Palafrugell (107.8 FM) i Ràdio Capital.

Aquest any, el cartell ha estat una creació de la il·lustradora Hermínia Esteva, la qual ha intentat plasmar l’essència de l’havanera i dels seus orígens en la imatge gràfica d’aquesta 55a edició.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *