Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Veïns de Llofriu es queixen de festes sense permís en masos de la zona

Escrit per el 26 de Juliol de 2022

En una carta al director publicada per El Periódico, un dels veïns del nucli antic de Llofriu, l’Albert Ferré Cardona, es queixa de que els veïns i veïnes han de suportar els sorolls de festes que organitzen dos masos sense llicència per fer-les, des de fa més d’un any. En la carta s’esmenta que segons l’alcalde de Palafrugell, no tenen cap llicència per fer aquest tipus d’activitats.

Albert Ferré continua exposant que l’elevat volum sonor dels equips de música que s’hi instal·len alteren la tranquil·litat que s’ha gaudit fins ara a Llofriu. I és que fins ara l’únic soroll era el del cant dels ocells i el de la tramuntana. A més del soroll que perjudica el descans de les veïnes, veïns i l’entorn natural, manifesten que “estem molt preocupats pel risc que poden generar aquestes festes, amb molta gent (fins a 500 persones segons les seves webs) en espais envoltats de bosc, granges i camps de conreu a tocar de l’Espai Natural Protegit de les Gavarres“.

Finalment, considera que “no es pot permetre que aquets dos masos (i eventualment altres en el futur) facin negoci alterant l’equilibri i la tranquil·litat del medi natural/rural que fins ara s’ha gaudit a Llofriu o en d’altres poblacions, alterant la convivència de les veïnes i veïns”.

Segons Albert Ferré, s’han presentat instàncies a l’Ajuntament de Palafrugell sense cap resposta; s’han enviat correus electrònics al regidor de Llofriu; es truca a la Policia Municipal, i desprès de més d’un any tot segueix igual.

D’aquest tema n’hem volgut parlar amb el regidor delegat de Llofriu a l’ajuntament de Palafrugell, en Josep Piferrer (ERC). Aquestes han estat les seves paraules al matinal de Ràdio Palafrugell, amb en Rafel Corbí.

Imatge de Llofriu des del paratge de Roma, on hi ha un dels masos que han provocat les queixes.

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).