Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Valoració positiva dels canvis de mobilitat als entorns escolars

Escrit per a 15 de Setembre de 2020

  • Pau Lladó, regidor de mobilitat de l’Ajuntament de Palafrugell fa un balanç positiu dels dos primers dies en els que s’han tallat els accessos a 4 escoles del municipi durant les entrades i sortides dels infants.

La setmana passada, Mònica Alcalà explicava que una de les grans novetats que hi hauria amb l‘inici del curs escolar 2020/2021 a Palafrugell estaria relacionada amb la mobilitat. En concret a les escoles Pi Verd, Torres Jonama, Carrilet i Sant Jordi 30 minuts abans de l’entrada i 30 minuts després de la sortida els carrers situats de cada centre tanquen l’accés als vehicles. En els dos primers dies de curs es fa una valoració positiva dels canvis de mobilitat als entorns escolars.

Pau Lladó, regidor de Mobilitat remarca que les primeres impressions són esperançadores. En aquest sentit, explica que s’han pogut veure molts infants arribant caminant i amb bicicleta a l’escola.

Els talls en els carrers d’aquests 4 centres s’ha fet per fer les entrades i sortides de l’alumnat més segures. Una iniciativa pionera a la comarca.

Des de l’Ajuntament de Palafrugell es vol fer front a un problema endèmic al municipi, ja que a les escoles és un dels punts calents de trànsit durant l’any. Pau Lladó apunta que aquestes mesures han arribat per quedar-se, recordant les paraules que deixava Mònica Alcalà en aquest mitjà.

A més, la idea del consistori és que es puguin fer actuacions similars a la resta de centres educatius del municipi.

Alumnes del Torres Jonama on es tanca l’accés de vehicles al carrer de les Escoles

El mal temps com a prova de foc

Tot i la valoració positiva dels canvis de mobilitat a l’entorn de les escoles en aquests primers dies, des de la regidoria de Mobilitat són conscients que s’hauran d’anar fent modificacions. També tenint en compte, les necessitats de cada escola.

En aquesta línia, l’arribada del mal temps i la pluja poden fer canviar les coses. Així, és possible que molts pares i mares prefereixin portar els infants amb cotxe. No obstant això, Lladó es mostra ferm en la voluntat de fer els entorns de les escoles lliures de vehicles.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *