Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Canvis de mobilitat entorn a 4 escoles de Palafrugell

Escrit per el 10 de Setembre de 2020

  • Les àrees d’Educació i Mobilitat han treballat conjuntament en l’elaboració d’un nou pla de mobilitat entorn dels centres escolars per millorar la seguretat durant les entrades i sortides dels infants.
  • Més de 4.600 alumnes iniciaran el curs escolar el proper 14 de setembre a les escoles i instituts de Palafrugell

La principal novetat per aquest curs escolar que s’iniciarà el proper dilluns 14 de setembre seran els canvis de la mobilitat a l’entorn de 4 escoles de Palafrugell. En aquest sentit, s’ha previst el tancament dels carrers situats davant de cada centre mitja hora abans de l’entrada i també 30 minuts durant la sortida. Aquesta mesura servirà per donar suficient espai i distància entre l’alumnat quan entrin i surtin del centre. Així, s’evitaran les clàssiques aglomeracions de persones davant les portes d’accés.

Mònica Alcalà, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Palafrugell, destaca que l’objectiu principal d’aquesta mesura passa per millorar la seguretat a les entrades i sortides de l’alumnat.

Així doncs, aquestes modificacions arriben per quedar-se i per alliberar les zones escolars del trànsit de vehicles. Aquests canvis, però, no es faran a totes les escoles, sinó que només en quatre. D’una banda, a l’entorn del Pi Verd, el Carrilet i el Sant Jordi.

On hi ha més modificacions serà a l’escola Torres Jonama ja que ve acompanyat d’un canvi de direcció del carrer del camí Fondo.

Tots aquests canvis de mobilitat a l’entorn de 4 escoles de Palafrugell només tindran afectació durant les entrades i sortides. Així, la resta del dia aquestes afectacions no existiran.

D’altra banda, totes aquestes modificacions estan subjectes a fer-hi els canvis pertinents un cop es posin en funcionament, com apunta Mònica Alcalà.

Dues zones de petó i adéu

Tot i que la prioritat, sempre que sigui possible, és que es vagi a l’escola caminant o amb bicicleta, també s’han habilitat dues zones de petó i adéu. Una a l’entorn del Vedruna i l’altra al Torres Jonama. Mònica Alcalà puntualitza que no són zones d’estacionament, sinó per deixar els infants i marxar.

Tot i que la informació ja s’ha traslladat als centres escolars afectats, no s’ha pogut fer a les famílies directament. Així, aquests canvis els hi arribaran a través de les escoles.

Cal destacar que enguany començaran el curs més de 4.600 alumnes als diferents centres de Palafrugell. Es tracta d’una xifra molt similar a les de l’any passat.

D’aquesta manera, començaran 214 a les escoles bressol. Retornaran a les aules de primària 2.290 infants, 1.318 ho faran a les secundària, 322 a les de batxillerat i 476 a les dels diferents cicles formatius. També cal destacar que aquest any s’incorpora el que suposa el tercer institut a la vila. El Nou Palafrugell començarà amb tres grups de primer d’ESO en uns espais de l’escola Barceló i Matas.

Paral·lelament, cada escola té establerts els seus protocols de neteja i desinfecció per tal de començar el curs amb la màxima seguretat possible. A més, des del CAP també s’establirà una relació directa amb els centres. Un contacte que anirà més enllà de tractar els possibles casos de COVID. En aquest sentit, també es farà l’assessorament que sigui necessari.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).