Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Valoració molt positiva del primer any de funcionament de la xarxa Polígons Baix Empordà

Escrit per el 12 de Novembre de 2022

  • Va tenir lloc una jornada de treball amb la presència de representants tècnics i polítics de diferents municipis de la comarca. 

Els ajuntaments del Baix Empordà amb sòl industrial i el Consell Comarcal han valorat molt positivament la feina feta des de la xarxa Polígons Baix Empordà i han acordat la continuïtat del projecte, iniciat el setembre de 2021. En el decurs de dues trobades telemàtiques, una de política i una de tècnica, es van explicar els diferents eixos d’actuació que es treballen des de l’Oficina Tècnica de Suport als Polígons, a més de parlar de les noves oportunitats digitals que es presenten a l’hora de generar promoció econòmica en els Polígons d’Acció Econòmica (PAE).

Així ho destacava el vicepresident primer del Consell i conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé.

Un dels objectius de la iniciativa és fer xarxa entre els diferents polígons implicats per avançar plegats cap a una visió global, tot respectant les particularitats de cada municipi. Dilmé destacava la pàgina web i també, entre d’altres, les jornades de formació efectuades.

Les actuacions que es duen a terme van destinades a generar sinergies positives entre municipis participants de la Xarxa de Polígons del Baix Empordà, tot treballant conjuntament entre municipis i empreses presents en les àrees d’acció econòmica per impulsar una dinamització industrial eficient i sostenible al llarg del temps.

Polígon industrial de Palafrugell

Principals eixos d’actuació

  • Eix 1: la primera línia d’actuació consisteix en el funcionament de la Oficina tècnica de Suport als Polígons (OTSP) que genera dades d’empreses i infraestructures a través de la prospecció online, a peu de carrer i a través de l’eina SITMUN. Per part de la OTSP hi ha la voluntat en generar grups de treball Inter municipals per optimitzar l’ús de l’eina amb l’objectiu de tenir una visió actualitzada i digital dels polígons de la comarca. La OTSP ha tingut un gran nombre de peticions per la localització empresarial, sobretot en la cerca de naus industrials en el territori.
  • Eix 2: consisteix en l’assessorament i cooperació amb ens locals i empreses. La OTSP elabora una carta de serveis per oferir serveis de valor afegit de dinamització industrial en els municipis partícips de la xarxa. S’ha reconegut la xarxa polígons Baix Empordà com agent dinamitzador de l’emprenedoria industrial. A banda, el coordinació amb l’ Oficina de Transició Energètica del Baix Empordà, es desenvolupen accions de sensibilització i implementació d’iniciatives per la transició energètica. També cal posar en relleu la feina que s’ha fet per treballar en xarxa, l’impuls de l’associacionisme com a eina de gestió intel·ligent dels PAE  i la importància de la xarxa agroalimentària del Baix Empordà com a sector que dona identitat única a la comarca.
  • Eix 3: Per últim s’ha mostrat un reportatge fotogràfic realitzat amb dron, un vídeo promocional del territori industrial i un seguit de recursos de promoció industrial del territori basats en una guia d’estil.  S’ha remarcat la millora de les prestacions de la web www.poligonsbaixemporda.cat

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).