Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Valoració de la Setmana Santa amb Bàrbara Hallé

Escrit per a 6 d'Abril de 2021

  • La presidenta de l’Associació Turística de Palafrugell i propietària de l’Hotel Sant Roc fa balanç de la Setmana Santa.
  • Reclama al Govern que es gestioni diferent la mobilitat de les persones en aquestes situacions, perquè el territori no pot absorbir a tothom.

Un cop passada la Setmana Santa, la presidenta de l’ATP, Bàrbara Hallé fa balanç de la gran afluència de gent que ha passat per Palafrugell aquests dies. Així, admet que des de l’Hotel Sant Roc també s’han sentit desbordats per la presència massiva de visitants.

Malgrat tenir una planificació del que podia passar per aquesta Setmana Santa, Bàrbara Hallé, reconeix que els ha sorprès la quantitat de gent que s’ha aglomerat a Calella aquests dies.

En aquesta línia, comenta que ja des de dimarts passat el web de l’Hotel va quedar col·lapsat. A més, destaca que mai per aquestes dates havien hagut de dir que no a tanta gent.

Una situació difícil de gestionar a nivell d’estructuració d’espais, a nivell físic, però també mentalment.

Per altra banda, a nivell particular, Hallé, comenta que en tot moment ha complert les mesures que es van marcar des del Procicat. Un fet que la majoria de gent va entendre, però tot i que també hi va haver una part del turista que no entenia perquè no se’ls servia.

Lamenta algunes imatges de brutícia

L’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, reconeixia dissabte que s’havien vist “desbordats” per quantitat de gent que havia escollit Palafrugell per passar aquesta Setmana Santa. A més, apuntava que havien incrementat el servei d’escombraries. No obstant això, durant aquests dies a les xarxes socials han corregut imatges de papereres plenes a primera línia de mar. Malgrat que a l’Hotel Sant Roc, no han tingut cap tipus de problema, Bàrbara Hallé, lamenta aquestes imatges, tot i mostrar-se comprensiva, en aquest sentit, amb l’Ajuntament.

No obstant això, ha tocat el crostó al consistori, perquè Hallé considera que hi ha molt marge de millora respecte la visió turística.

Ara la principal por del sector és que la pandèmia torni a rebrotar i la restauració torni a estar obligada a tancar. En aquest sentit, Hallé, considera que des del Govern de la Generalitat haurien de gestionar diferent la sortida massiva de gent cap altres punts del territori.

Per últim, també estan a l’expectativa de com evoluciona la situació a la resta de països d’Europa com França o Anglaterra, dos dels principals mercats turístics del municipi. Podeu recuperar l’entrevista íntegra amb Bàrbara Hallé al següent arxiu.

Foto portada: David Borrat – Diari Ara


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *