Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Ús obligatori de la mascareta als espais públics

Escrit per a 21 de Maig de 2020

Avui entra en vigor l’ús obligatori de la mascareta als espais públics. Aquesta mesura afecta tant als espais oberts com tancats, sempre que no es puguin garantir els 2 metres de distància física. Per als menors de 6 anys, malgrat que no és obligatori portar-ne, se’n recomana el seu ús.

Després que dilluns el govern espanyol anunciés aquesta nova mesura, no va ser fins ahir que es publicar al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). La norma, però, contempla excepcions per raons de salut i també en algunes activitats, com per exemple per fer esport. Així, per motius de salut queden fora de l’obligatorietat de portar-ne, les persones que tinguin dificultats respiratòries i amb contraindicacions per motius de salut o discapacitat.

El BOE concreta que l’ús obligatori de la mascareta afecta “a la via pública, a l’espai a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic o que es trobi obert al públic”, sempre que no es pugui mantenir la distància de dos metres.

A més, s’especifica que el tipus de mascaretes que s’han de comprar són les higièniques o quirúrgiques que cobreixin el nas i la boca. Malgrat que l’ús obligatori de les mascaretes afecta a les persones majors de 6 anys, també es recomana que els infants dels 3 als 5 anys en portin.

Es multarà si no se’n porta?

La mesura no especifica si es posaran multes a qui no compleixi l’ordre. En aquest sentit, des del ministeri de Sanitat apunten a que hi haurà molt de marge per a la interpretació. D’altra banda, també hi ha la dificultat que tothom en pugui aconseguir, si bé des d’aquesta setmana se’n poden adquirir en determinats supermercats.

L’ús generalitzat de mascaretes per part de la població, apunten des de Sanitat, redueix la transmissió comunitària de la COVID-19. Detallen, també, que aquesta peça bloqueja l’emissió de gotes infectades, un fet cabdal quan no es pot garantir la distància de seguretat.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *