Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Un petard, origen de l’incendi a Torrent

Escrit per el 22 de Juny de 2021

  • Els Bombers van rebre l’avís a les 14:49 d’ahir dilluns i no es va donar per controlat fins passades les 18h. En total es van cremar 14,40 hectàrees de terreny.

Durant tota la tarda d’ahir els Bombers de la Generalitat van estar treballant per extingir un foc que s’havia originat al terme municipal de Torrent. En concret, a la GI-652, a la carretera entre Torrent i Pals. Per fer front a les flames es van activar 19 dotacions terrestres i 7 mitjans. Al lloc d’origen del foc s’hi van trobar restes de material pirotècnic.

L’incendi ha cremat una superfície total provisional de 14,40 hectàrees: 12,49 ha de terreny agrícola, 1,70 ha de terreny forestal i 0,18 ha de sòl urbà, totes dins el terme municipal de Torrent. Des del Servei Català de Trànsit es va tallar la GI-652 a causa de l’incendi. Els Bombers van aconseguit evitar la propagació de les flames a partir de foc tècnic, eines manuals i també de les descàrregues dels mitjans aeris. Una vegada es va estabilitzat el foc, a dos quarts de cinc de la tarda, el cos va retirar progressivament les dotacions aèries i va mantenir les terrestres. Finalment, el foc es va donar per controlat a les 18:02h.

Petard que va originar l’incendi a Torrent – Agents Rurals

Un incendi provocat per un petard

Durant les tasques de recollida d’indicis per tal d’esclarir les causes de l’incendi, els Agents Rurals han localitzat les restes del casquet d’un petard de tipus tro en aquell punt, així com altres restes de material pirotècnic.

Aquest incendi a Torrent és el segon més gran del 2021, després de l’incendi de l’Espluga de Francolí. En aquells ocasió es van cremar un total de 43,27 hectàrees. En el que portem de 2021 s’han produït un total de 264 incendis forestals a Catalunya, que han cremat un total de 188,48 hectàrees.

En els darrers 5 anys (2016-2020) s’han produït a Catalunya un total de 62 incendis forestals causats per l’ús de pirotècnia o fogueres, que han cremat un total de 125,88 hectàrees. Així, per aquesta revetlla de Sant Joan és imprescindible extremar les precaucions.

Durant el matinal de la nostra emissora n’hem parlat amb l’alcalde de Torrent, Josep Maria Ros, que ens n’ha fet cinc cèntims de l’incendi.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).