Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Un 7% de les denúncies per a persones de segona residència

Escrit per el 23 d'Abril de 2020

La Policia Local de Palafrugell des de l’inici de l’Estat d’Alarma ha interposat al voltant de 400 denúncies per saltar-se el confinament. D’aquestes, segons explica David Puertas, cap del servei, només un 7% de les denúncies s’han dirigit a persones de segona residència. D’altra banda, l’aixecament del confinament total ha provocat un augment del moviment de vehicles.

Quan arriba el cap de setmana la mirada de la Policia Local de Palafrugell se centra en els controls a les entrades i sortides del municipi. Des que es va decretar l’Estat d’Alarma el passat 14 de març, en total s’han identificat més de 8.000 persones. Per tant, les 400 denúncies que s’han posat, és un percentatge molt baix, segons explica el cap de la Policia Local, David Puertas.

D’altra banda, així com el primer cap de setmana es va detectar molt de moviment cap a les segones residències, amb el pas de les setmanes, això ha anat a la baixa. En aquest sentit, Puertas ha remarcat que només el 7% de les denúncies que s’han interposat ha estat per a persones de segona residència.

En aquesta línia l’inspector palafrugellenc també ha apuntat a que la Setmana Santa va ser tranquil. Malgrat les 140 denúncies que es van posar, no va haver el temut repunt de moviment pels 4 dies festius.

Augmenta el moviment de vehicles

Precisament, després de Setmana Santa es va decretar que alguns treballadors no essencials podien tornar a la feina. La percepció és que aquest fet ha provocat que hi hagi més moviment de vehicles. David Puertas, confirma aquesta sensació amb les dades de les càmeres de videovigilància a les entrades de Palafrugell.

Així, segons el cap de la Policia, s’ha tornat a una circulació a les entrades i sortides del municipi un xic superior al de la setmana abans del confinament total.

3 detencions per desobediència

El següent repte serà el desconfinament progressiu de la població. En aquest sentit, des del cos policial asseguren que com fins ara, la majoria de veïns i veïnes compliran amb les indicacions. No obstant això, en aquestes 6 setmanes, Puertas explica que han detingut 3 persones per desobediència. És a dir, per saltar-se el confinament de forma reiterada, en algun cas se l’ha enxampat fins a 5 ocasions trencant l’Estat d’Alarma.

Així doncs, més enllà de casos puntuals, com la festa que es va produir en un domicili del carrer Tarongeta en les que es van denunciar 8 persones, des de la Policia Local de Palafrugell estan satisfets amb el comportament de la població.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).