Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Tots els detalls de la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell 2023

Escrit per el 23 de Maig de 2023

Aquest dimarts al matí s’ha presentat a la Diputació de Girona la programació de la 56a Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell, amb la participació d’Albert Piñeira, vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona; Joan Vigas, alcalde de Palafrugell, i Francesc Sánchez-Carcassés, director artístic de la Cantada d’Havaneres.

El proper 1 de juliol, Calella de Palafrugell celebrarà la 56a Cantada d’Havaneres amb la participació de tres dels grups més prestigiosos de Catalunya: Barca de Mitjana (Premià de Mar), Els Pescadors de l’Escala (l’Escala) i Port Bo (Calella de Palafrugell). Organitzada per l’Institut de Promoció Econòmica de l’ajuntament de Palafrugell amb el suport de la Diputació de Girona i la col·laboració de CaixaBank.

El director de la Candada, Francesc Sánchez Carcassés, parla del grup Barca de Mitjana.

I també dels Pescadors de l’Escala.

Com a gran novetat i cercant noves aportacions que enriqueixin aquest cant popular, la cantant i actriu Elena Gadel interpretarà, com la resta de grups, cinc cançons amb un estil molt personal. Sánchez Carcassés explica per què han escollit la cantant barcelonina.

Entre les vint interpretacions cal destacar les quatre que va compondre el recordat autor Càstor Pérez: «Vestida de nit», «Temps perdut», «La Habana se llama Elena» i «El mariner feliç».

Tots, conjuntament i com és tradició, completaran la cantada amb les dues havaneres més populars en castellà i català, «La bella Lola» i «El meu avi».

En aquesta ocasió el cartell ha estat una creació de la il·lustradora Anna Grimal, que ha fixat la mirada sobre la tradició d’un esdeveniment que sempre serveix com a tret de sortida de la temporada turística a la Costa Brava. La Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell està organitzada per l’Institut de Promoció Econòmica i compta amb el suport de la Diputació de Girona.

La primera trobada de cantaires a la taverna de Can Batlle es remunta a l’any 1966, quan Francesc Alsius, Frederic Martí i Joan Pericot van coincidir en la presentació del llibre Calella de Palafrugell i les havaneres, el segon recull d’havaneres publicat a Catalunya. L’èxit de la trobada va animar els organitzadors a repetir l’acte l’any següent, amb una cantada més formal a la platja d’en Calau, a Calella de Palafrugell. L’any 1969, l’Associació d’Amics de Calella, que en aquella primera època organitzava la Cantada d’Havaneres, va decidir traslladar-la a la plaça del Port Bo, on encara se celebra actualment.

Preàmbul a la Cantada d’Havaneres

Enguany, com a preàmbul de la tradicional Cantada d’Havaneres, l’Institut de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palafrugell, l’Associació de Veïns i Amics de Calella i la Fundació Ernest Morató, de manera conjunta organitzaran, el divendres 30 de juny, a l’església de Calella, una vetllada dedicada a l’havanera lírica amb el títol de Denominació d’origen, havaneres d’anada i tornada.

Amb el recital Denominació d’origen, havaneres d’anada i tornada, la soprano palafrugellenca Indira Ferrer, el director musical del grup Port Bo i guitarra rítmica Carles Casanovas i el guitarra solista i arranjador xilè Mauri Campos convidaran els espectadors a fer un viatge musical per Cuba, Mèxic, Xile, Espanya i Catalunya a través de l’havanera lírica.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).