Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Tot a punt per fer el nou carril bici que unirà Palafrugell amb Calella

Escrit per el 28 d'Abril de 2021

  • Ahir el ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat l’expropiació dels terrenys de 3 particulars que contempla el projecte del carril bici.
  • Jaume Palahí, regidor d’Urbanisme explica que ha estat la passa definitiva abans de l’inici del procés de licitació.

L’Ajuntament de Palafrugell va aprovar amb el consens de tots els grups l’expropiació dels terrenys de 3 particulars que estan dins del projecte del carril bici que unirà Palafrugell amb Calella de Palafrugell. Per saber més detalls, conversem amb Jaume Palahí, regidor de via pública i urbanisme a l’Ajuntament de Palafrugell.

Mesos enrere Jaume Palahí ja va presentar el projecte i va exposar que per poder iniciar la construcció de la via ciclista era necessari expropiar uns metres de terrenys agrícoles costaners a l’autovia.

En aquest sentit, la majoria dels propietaris afectats per l’expropiació van acceptar el preu de compra establert de 5 euros per m2. Tot i això, hi havia 3 propietaris amb els que no es va arribar a un acord, per diferents motius com explica Palahí.

L’aprovació del ple fa que des d’avui l’Ajuntament ja pugui fer ús d’aquests terrenys. Malgrat que els propietaris poden anar al jutjat d’expropiació, això no afectarà a la darrera passa que s’ha fet.

Subvencionat amb fons FEDER

Jaume Palahí remarca la importància d’haver fet aquest tràmit ara, atès que se subvencionaran amb uns fons FEDER. Així, la licitació i les obres han d’estar acabades durant aquest 2021.

La previsió del consistori és que les obres tinguin una durada al voltant dels 4 mesos. Palahí recorda que el projecte ja està fet i que només estan pendents de la licitació per trobar l’empresa que farà les obres. En aquesta línia, tot i que no són obres que tenen una gran afectació a la ciutadania, en principi no es començaran abans del setembre.

Podeu recuperar l’entrevista íntegra amb Jaume Palahí al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).