Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Un carril bici paral·lel a l’autovia unirà Palafrugell amb Calella i Llafranc

Escrit per a 20 d'Octubre de 2020

  • La via ciclista tindrà un recorregut de 2.543 metres lineals i l’Ajuntament preveu tenir-lo enllestit i obert de cara a la pròxima temporada turística.
  • Comptem amb la col·laboració de Jaume Palahí, regidor de via pública i urbanisme de l’Ajuntament de Palafrugell.

Palafrugell tindrà, en els pròxims mesos, un nou carril bici que unirà aquesta localitat amb els nuclis i les platges de Calella i Llafranc. Així ho va confirmar ahir l’Ajuntament, després que la setmana passada la Comissió d’Urbanisme de Girona donés llum verda al projecte.

Des de l’emissora de Ràdio Palafrugell hem realitzat una entrevista amb Jaume Palahí, regidor de via pública i urbanisme de l’Ajuntament de Palafrugell. Jaume Palahí ens ha explicat amb més detall el projecte del nou carril bici que enllaçarà Palafrugell amb les vil·les de Calella i Llafranc.

La via ciclista proposada tindrà 2.543 metres lineals que transcorreran en paral·lel i pel costat sud de l’autovia que uneix Palafrugell i Calella (GIV-6546).

Concretament començarà a la rotonda que dona a l’avinguda del mar i arribarà fins a l’últim giratori de l’autovia. El carril tindrà tres metres d’amplada, un pendent inferior al 4% i es farà amb sauló, tot i que hi haurà alguns trams especials de sauló sòlid i d’aglomerat asfàltic.

També s’instal·larà un sistema de reg soterrat i es farà una plantació lineada d’alzines i d’espècies arbustives autòctones en el marge que queda entre la vorera de vianants i el carril bici. A més, com que el traçat travessa la riera de Vila Seca i la riera de l’Aubí, el projecte preveu la creació d’un gual inundable i d’una passera de fusta.

Per tal de poder fer aquesta via ciclista, l’Ajuntament de Palafrugell haurà d’expropiar uns metres de terrenys agrícoles que hi ha actualment al costat de l’autovia. Inicialment, l’ens proposava que fossin 30 els metres per tal de poder fer una zona de pícnic. Davant la negativa de la Comissió d’Urbanisme de Girona, l’Ajuntament no descarta fer-la més endavant, en una segona fase, si Urbanisme finalment hi dónes llum verda.

La intenció del consistori de desenvolupar aquesta via ciclista, es va donar a conèixer el desembre de l’any 2018. Amb l’objectiu de «facilitar la mobilitat que genera l’activitat turística».

En aquell moment, es va calcular que el cost aproximat de l’obra seria de 610.495,01 euros, la meitat dels quals preveien cobrir a través d’una subvenció del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).
@Roser Albertí – Diari de Girona

Per concloure, adjuntem l’entrevista completa amb Jaume Palahí, regidor de via pública i urbanisme de l’Ajuntament de Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *