Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Torna l’APP per controlar l’aforament de les platges de Palafrugell

Escrit per el 6 de Juliol de 2021

  • L’aplicatiu que es troba dins l’APP “Palafrugell al mòbil” i informa de l’estat de 8 de les platges del terme municipal.
  • Enguany, de moment, no hi ha la previsió de tancar l’accés a les platges, sinó que s’informarà quan arribin al límit d’aforament.

L’Ajuntament de Palafrugell ha tornat a posar en marxa l’APP per controlar l’aforament de les platges del municipi. Es tracta de la mateixa aplicació que es va estrenar l’any passat. Així, els usuaris poden saber, en temps real, si les platges es troben al màxim de la seva capacitat o encara compten amb places disponibles. Enguany, a diferència de l’estiu passat, però, no es restringirà l’accés a les platges.

Un total de 8 platges del terme municipal de Palafrugell són les que estan incloses a dins de l’aplicació. En aquest sentit, s’informa del nombre total de persones que cada una d’elles pot acollir, comptant amb la distància de seguretat. Mentre el color de la icona de la platja segueixi en color verd, la platja té capacitat i es pot seguir ocupant, en el moment que apareix el color vermell, vol dir que la platja estarà al límit. Com ja va avançar Josep Piferrer, batlle palafrugellenc, no està previst que aquest estiu es tanquin l’accés a les platges, tot i estar plenes.  

Les platges que compten amb el control d’accés són la de Tamariu, amb una capacitat per a 866 persones; Llafranc amb 1.318 places i a Calella de Palafrugell, el Canadell amb capacitat per a 639 persones; el port de Malaspina amb 80 places disponibles, la platja d’en Calau que té un total de 77 places; La platgeta amb capacitat per a 42 persones; el Port Bo, que té 35 places i finalment el Port Pelegrí que té una capacitat per a 243 persones.

Agents cívics informant a les platges

L’aplicació es troba dins l’APP de l’Ajuntament de Palafrugell, “Palafrugell al mòbil” i està disponible per Android i per IOS. A més, s’adapta a qualsevol dispositiu per tal de fer més fàcil la seva navegació.

D’altra banda, aquesta mesura serà complementada amb una sèrie de senyalització que s’ha instal·lat a les platges. Així, es recorden les mesures i els consells de seguretat de cara als usuaris de les platges. A més, per tal d’establir aquest control es comptarà amb agents cívics que, paral·lelament, oferiran tota la informació als usuaris de les platges, els quals hi seran presents fins el 31 d’agost. El agents treballaran tots els dies de la setmana amb un horari ininterromput de 10 del matí a 6 de la tarda.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).