Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Torna la ‘Fira de Vins i Caves de Catalunya a la Costa Brava’ a Palafrugell

Escrit per el 29 de Setembre de 2021

  • De l’1 al 3 d’octubre té lloc la ’40a Fira de Vins i Caves de Catalunya a la Costa Brava’ a la plaça de Can Mario.
  • Es difon la qualitat dels productes vinícoles catalans.
  • Permet allargar la temporada turística fins al mes d’octubre.

Aquest cap de setmana la plaça de Can Mario de Palafrugell acollirà la 40a Fira de Vins i Caves de Catalunya a la Costa Brava. Arriba després de la suspensió de la passada edició a causa de la pandèmia i permetrà difondre la qualitat i l’àmplia varietat dels vins i caves catalans.

Palafrugell va ser el primer municipi a on es va celebrar i que va voler unir la tradició surera amb la indústria vinícola. No obstant això, posteriorment va tenir lloc en altres localitats com Pals o Palamós, tal com explica Judit Lloberol, la gerent del grup Costa Brava Centre.

A més, aquesta fira no només permet tastar productes vinícoles, sinó que també es podran maridar amb formatges locals de cabra, vaca i ovella.

Tot i que aquest any se celebrarà de l’1 al 3 d’octubre, anteriorment havia tingut lloc durant el mes d’agost. Per la gerent del Grup Costa Brava Centre, això no ha estat un inconvenient per a rebre el suport de diferents cellers, tot i trobar-se en època de verema.

Inauguració amb la consellera Teresa Jordà

Durant els tres dies, l’horari de la fira serà de les 19 a les 23 hores. El tret de sortida es donarà aquest divendres 1 d’octubre a les 19 hores amb la presència de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà.

Els preus per assistir-hi són de 8 euros per a 4 degustacions de vi; de 8 euros per a degustacions de formatge i de 14 euros, per un combinat de 4 degustacions de vi i formatge.

A més, es farà una jornada de portes obertes al Museu del Suro de Catalunya, en el seu horari habitual.

Adopció de mesures contra la Covid-19

Aquesta fira mantindrà tots els protocols contra la Covid-19 per garantir la seguretat dels assistents. No hi haurà la necessitat de fer cap reserva prèvia per a assistir-hi, però sí que es faran controls d’aforament. Per Lloberol, el fet de poder-ho celebrar a la plaça de Can Mario, en un espai tan obert, els ha facilitat l’organització. Per altra banda, un dels altres canvis per la pandèmia és que s’han substituït tots els llibrets i les fitxes en un format digital, que haurà de ser descarregat al telèfon mòbil.

Reclam turístic per a desestacionalitzar la temporada

Per Lloberol, això també és una oportunitat per a poder allargar la temporada turística d’estiu fins al mes d’octubre. Explica que van estar pendents, juntament amb l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell, sobre si ho podrien celebrar o no, i com fer-ho per tal que servís com a reclam de visitants.

Judit Lloberol assegura que aquest mes de setembre ha augmentat el nombre de visitants, una tendència que ja s’havia començat a percebre dos anys abans de la pandèmia. Però a més, afirma que últimament les institucions estan realitzant accions per a desestacionalitzar la zona.

Lloberol es mostra satisfeta de com ha evolucionat l’estiu, tenint en compte les circumstàncies i la singularitat d’aquest any. Exposa que inicialment es preveia un estiu molt positiu, però que a partir de Sant Joan molts països van recomanar no viatjar aquí i que això es va traduir en cancel·lacions. No obstant això, també hi va haver força reserves que van servir per compensar-les.

Per acabar, es pot recuperar la conversa íntegra amb Judit Lloberol, a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).