Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


“Tindrem unes rebaixes agressives per les poques vendes a la tardor”

Escrit per el 8 de Gener de 2024

El comerç de proximitat preveu una forta campanya de descomptes durant les rebaixes d’hivern del 2024. En alguns casos es poden arribar a trobar reduccions de fins al 50% del preu. El motiu, segons els botiguers, és que han passat una tardor amb poques vendes. I, tot i que la campanya de Nadal no ha estat dolenta, el període anterior va ser “molt complicat”.

Aixi ho ha explicat el responsable de comerç de la patronal gironina FOEG i membre de l’associació Oohxigen de Palafrugell, Albert Gómez, al Supermatí. Assegura que les botigues s’hauran de desfer d’un gran volum d’estocs i per això es preveuen descomptes molt importants.

Segons l’establiment, explica que es poden trobar productes a la meitat del preu original.

En tot cas, és cert que “la campanya de rebaixes ha canviat molt”. I, tot i que les d’hivern continuen sent les més importants de l’any, ara es troben descomptes tot l’any.

Hi influeix el fet que les rebaixes s’han liberalitzat i que, per tant, els establiments en poden fer durant tot l’any, i no només en els períodes marcats tradicionalment.

Tot plegat arriba després d’una campanya de Nadal que Gómez defineix com a “prou bona”, tot i que s’ha venut menys que el 2022. El motiu és que aleshores es va viure un “efecte rebot” que va fer que hi hagués més diners disponibles per comprar.

Com dèiem, però, els comerciants sí que qualifiquen de molt dolentes les vendes de la tardor, sobretot fins a l’octubre. Segons Gómez, el motiu és que la fred va arribar tard.

A més, “els hàbits del consumidor han canviat i ara es compra més per impulsos, i pots trobar de tot per tots els canals”.

Davant la forta competència de les grans superfícies i webs, Gómez reivindica l’honestedat dels botiguers locals.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).