Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Tests d’antígens per cobrir el que queda de Nadal

Escrit per a 30 de Desembre de 2021

  • Després de patir una falta d’estoc abans del dia de Nada i Sant Esteve, les farmàcies de Palafrugell tornen disposar de tests.
  • Ens ho expliquen les farmàcies Martí Pané, Dorca, Camp d’en Prats, Barba Font Roura i Mendieta.

Els dies previs a les festes nadalenques hi hagut un augment considerable en la demanda dels tests d’antígens. En aquest sentit, el dies previs a Nadal i Sant Esteve, la majoria de farmàcies de Palafrugell es van quedar sense subministrament. Aquesta setmana, però, han arribat i totes les farmàcies disposen de tests suficients per cobrir el que queda de Nadal.

Les farmàcies Martí Pané, Mendieta, Dorca, Camp d’en Prats i Roura expliquen quina era la situació fa una setmana. A les portes del Nadal la majoria es va quedar sense tests d’antígens.

Marta Batlle, Toni Medieta, Anna Hernández, Susanna Trias i Mertixell Roura

Alguna de les farmàcies expliquen que se’ls justificava que no arribessin els tests, perquè aquests havien quedat aturats a la duana. No obstant això, les proves d’antígens han arribat aquesta setmana. A més, coincideixen en el fet que disposen de suficient estoc per passar les festes.

Marta Batlle, Toni Medieta, Anna Hernández, Susanna Trias i Mertixell Roura

Tot i que la demanada continua essent molt alta, no és tanta com en els dies previs al Nadal i Sant Esteve. No obstant això, Toni Mendieta explica que estan venent una mitjana de 200 tests diaris. El responsable de la farmàcia de Llafranc també recorda que aquests tipus de tests són menys sensibles que una prova PCR. Tot i que apunta que un positiu amb aquestes proves és fiable.

Toni Mendieta, farmàcia Mendieta de Llafranc

Col·laboració entre les farmàcies

Una altra de les qüestions que ha estat sobre la taula aquests dies és l’augment de preu dels tests d’antígens. En aquest sentit, des de la farmàcia Dorca afirmen que la setmana passada havien de vendre’ls a preu de cost perquè els hi havien apujat el preu.

Farmàcia Dorca

Un fet que també han constatat la resta de farmàcies, tot i que totes apunten que aquest augment de costos no ha repercutit en els clients.

Meritxell Roura, farmàcia Roura (Barris i Buixó)

La situació de les darreres setmanes els ha recordat al que van viure a l’inici de la pandèmia amb els guants, mascaretes i gel hidroalcohòlic.

Per últim, des de la farmàcia Mendieta també han volgut remarcar que durant aquests dies hi ha hagut una col·laboració entre totes les farmàcies del municipi. Així, lluny de fer-se la competència, es posaven en contacte entre elles per enviar als clients a les que sí que disposaven de tests.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *