Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Subvencions per a les empreses de Palafrugell afectades per la COVID-19

Escrit per el 12 d'Agost de 2020

  • Fins el 30 de setembre es poden presentar les sol·licituds a les diverses línies de subvencions: per tancament, per la reducció del 75% d’ingressos i pel sector turístic d’allotjaments.

L’Ajuntament de Palafrugell, a través de l’Institut de Promoció Econòmica, ha iniciat el procés per atorgar subvencions i ajudes de caràcter econòmic a les empreses de Palafrugell afectades directament per la crisi de la COVID-19. El termini de presentació de les sol·licituds és fins el proper 30 de setembre. Ja es poden consultar les bases a la seu electrònica i al web de l’IPEP.

Des d’avui es poden sol·licitar aquestes subvencions que presenta diverses línies. D’una banda, empreses que han hagut de tancar i de l’altra, les que han patit una reducció del 75% dels ingressos. A més, també n’hi ha una per al sector turístic d’allotjaments. Per a cadascuna de les línies, Sílvia Monar, tècnica de l’IPEP, recorda que cal complir una sèrie de requisits. Així, aquells negocis que han tancat durant l‘Estat d’Alarma han de justificar unes despeses mínimes de 1.000 euros durant aquest període.

Des l’IPEP també apunten que no cal aportar documentació per demostrar que han estat tancats. Cada empresa que s’apunti a aquesta subvenció rebran un import directe de 300 euros. A més, d’una ajuda variable de 75 euros per treballador fins un màxim de 600 euros.

La segona de les línies que hi ha en aquestes subvencions correspon a les empreses que han vist reduïda la seva activitat econòmica un 75%. Per acreditar aquesta davallada d’ingressos cal presentar la declaració de l’IVA del segon trimestre del 2019 i la del 2020.

Respecte aquesta línia l’import directe serà de 200 euros i la subvenció variable de 50 euros per treballador fins un límit de 400 euros.

Subvencions als allotjaments turístics

Com a requisit bàsic pe acollir-se a aquesta línia, els establiments han d’estar donats d’alta al registre d’empreses i establiments turístics de la Generalitat de Catalunya.

En aquest cas, Sílvia Monar destaca que les ajudes directes són de 1.000 euros i les ajudes variables serà de 100 euros per treballador, fins un màxim de 2.500 €. En aquest sentit, però, les despeses que hauran de justificar també són més altes: un mínim de 3.000 euros.

D’altra banda, la tècnica de Promoció Econòmica també explica que ja es poden enviar les sol·licituds per a les ajudes destinades a inversions d’activitats econòmiques. En aquest cas, cal ser professional autònom o ser empresa individual. Els imports de les ajudes van des dels 300 euros fins els 2.000, depenent del capítol d’inversió. Enguany, com a novetat incorporen un capítol per inversions en material COVID.

Les ajudes s’atorgaran a finals d’any

El període per fer la sol·licitud és fins el 30 de setembre. No obstant això, Monar destaca que les ajudes s’atorgaran per ordre de rebuda fins que s’acabi el pressupost per a cada línia.

Així, malgrat que els imports per a cada partida haurien de ser suficients, recomanen fer la sol·licitud quan abans millor.

Per últim, respecte a quan arribaran aquestes ajudes a les empreses, Sílvia Monar assegura que ho faran abans d’acabar l’any, entre el novembre i el desembre.

Podeu recuperar l’entrevista íntegra amb Sílvia Monar en la que detalla les subvencions per a les empreses de Palafrugell afectades COVID-19 al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).