Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Subvenció per millorar el turisme a Torroella de Montgrí i l’Estartit

Escrit per el 7 d'Octubre de 2020

  • La Regidoria de Turisme de Torroella de Montgrí i l’Estartit ha rebut una subvenció de 3.460.000 € per part de l’Ajuntament, la Generalitat i el Ministeri del Govern.
  • Seguiran sis línies estratègiques per tal de millorar tots els sectors afectats per la davallada turística.
  • La diversificació turística torna a ser un dels objectius principals.

Aquest matí als estudis de Ràdio Palafrugell hem comptat amb la col·laboració de Dunia Olivera, regidora de turisme a l’Ajuntament de Torroella de Montgrí – l’Estartit. Dunia Olivera detallarà els objectius a assolir amb l’ajuda de la subvenció de 3.450.000 € per al desenvolupament de turisme de qualitat i sostenible.

Primerament, turisme de Torroella de Montgrí – l’Estartit ja treballava per al desenvolupament de diversos projectes enfocats a millorar la carta de possibilitats turístiques del territori. Però, amb la recent rebuda de la subvenció, seguiran sis línies estratègiques per desenvolupar els projectes enrederits, i també engegar d’altres nous. Olivera ens parla d’objectius com per exemple millores en les platges, millores en espais públics o la creació d’una oficina de turisme i informació dins el nucli antic de Torroella de Montgrí.

Per altra banda, amb la subvenció també es treballarà per estudiar un turisme més sostenible. Entre les diferents intencions, trobem “desmarcar-nos més enllà del turisme de sol i platja”. Busquen un turisme més familiar i presentar el ventall de possibilitats dins del territori, amb més carta d’activitats.

Entrant en detalls, Dunia Olivera explica que la subvenció prové de tres institucions diferents: una és el Ministeri del Govern, la segona la Generalitat de Catalunya, i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí – l’Estartit.

“La davallada turística també ha estat notable per nosaltres”

En segon lloc, el municipi també a patit la davallada turística. Durant l’estat d’alarma, concretament a finals de març, Dunia ens explica que ja treballaven per a reinventar la promoció turística; la publicitat i la difusió. Moltes qüestions es van reinventar i hi hauran pautes que continuaran mantenint.

Dunia Olivera qualifica la campanya de complicada, amb una davallada important en sectors com per exemple, els càmpings. Però, en comparació amb els resultats d’anteriors anys, s’han trobat amb sectors que han treballat més del que esperaven. Com per exemple, l’hostaleria.

Com hem mencionat anteriorment, s’han diversificat els projectes en sis línies estratègiques diferents. Una de les línies treballa per reforçar els comerços locals i els carrers comercials. En general, s’han repartit les ajudes en tots els sectors afectats. Encara que ja es treballava per a la seva millora, Dunia ens parla d’una agilitat del procés gràcies a la subvenció.

D’entre les diferents intencions, inclouen la necessitat de diversificar l’activitat turística. Hi ha tendència a pensar que, només en temporada alta, es pot fer turisme de qualitat. Des de regidoria de turisme de Torroella de Montgrí – l’Estartit, treballaran per fer difusió de la carta d’activitats que també es poden gaudir durant els mesos de tardor i hivern

Ajuntem conversa completa amb Dunia Olivera, regidora de turisme dins l’ajuntament de Torroella de Montgrí – Estartit.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).