Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Sofia Liceras explica què és el Bitcoin

Escrit per a 7 de Gener de 2020

  • Avui dimarts a les 19h al Centre Municipal d’Educació Núria Rivas i Mascarós l’especialista en màrqueting digital, Sofia Liceras posarà la llum sobre aquesta criptomoneda.

A les 19h el Centre Municipal d’Eduació (CME) de Palafrugell rebrà la visita de Sofia Liceras que explicarà què és el Bitcoin. És una activitat emmarcada en les xerrades serà sobre economia, “el 7 a les 7”. Sofia Liceras és especialista en màrqueting en línia i ha passat per la sintonia de Ràdio Palafrugell per avançar alguns detalls d’aquesta conferència.

La paraula Bitcoin va aparèixer ara fa 11 anys a través d’una entitat japonesa anomenada Satoshi Nakamoto. De les hores ençà se n’ha anat parlant cada vegada més. Al Bitcoin també se’l coneix com a criptomoneda. La Sofia Liceras explica que aquesta és una moneda digital i que permet transaccions monetàries sense intermediaris.

Aquests moviments, però es poden dur a terme gràcies a l’anomenada “blockchain” o “Internet del valor”. Una tecnologia que permet tenir més seguretat dels diners que es mouen com destaca l’experta en màrqueting digital.

Més de 10 anys després de la seva aparició l’ús d’aquesta moneda digital és cada vegada més generalitzat. En aquest sentit, Liceras destaca que cada vegada més empreses s’estan interessant pel Bitcoin. De fet, s’han invertit més de 200 bilions de dòlars per crear un ecosistema.

La por als diners no materials

Un dels grans dubtes a l’hora de confiar en aquesta moneda digital és el fet que no sigui una cosa física. En aquesta línia, Liceras novament remarca que és una tecnologia que permet tenir més control sobre els diners que un té. No obstant això, cal tenir coneixements al voltant de les criptmonedes.

D’altra banda, la seguretat a Internet és sempre un tema que es posa en dubte. Per això, també hi ha gent que no acaba de confiar en aquest sistema. En aquest sentit, Sofia Liceras destaca que per “hackejar” aquesta tecnologia s’ha de fer a molts ordinadors diferents.

Així doncs, el fet que sigui una tecnologia descentralitzada és el gran punt a favor de la seva seguretat. La formadora en Bitcoin i tecnología Blockchain ha explicat que al 2009 un bitcoin equivalia a 10 cèntims d’euro. Actualment, una moneda digital equival a prop de 7.000 euros.

Recordeu, podeu assistir aquesta xerrada al CME Núria Rivas Mascarós de Palafrugell avui a les 19h. D’altra banda, també podeu recuperar la conversa de Rafel Corbí amb Sofia Liceras al voltant del Bitcoin i la tecnologia Blockchain en el següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *