Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


S’ofereix un taller de musicoteràpia per a dones a la Bisbal d’Empordà

Escrit per el 8 de Novembre de 2022

  • El taller anirà a càrrec d’Anna Nadal cada dimarts de novembre.

El Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones de la Bisbal d’Empordà ha programat un conjunt d’activitats emmarcades dins de la campanya ‘Salut, emancipació i empoderament’. Aquestes van adreçades a les dones amb la finalitat de millorar el seu benestar i la seva salut integral. També, han rebut el suport del SIAD del Consell Comarcal del Baix Empordà i el finançament del Pacte d’Estat contra la violència.

Els tallers tindran lloc fins al mes de desembre i es dona l’oportunitat a les dones de fer xarxa, donar a conèixer el servei i recollir les seves necessitats. Entre aquests, hi ha un taller de musicoteràpia que tindrà lloc cada dimarts fins al 29 de novembre, de 19 a 20.30 hores a l’Ajuntament Vell. Es farà servir el model de teràpia GIM (Imatge Guiada amb Música) per crear imatges mitjançant la música. Anirà a càrrec d’Anna Nadal, metgessa i musicoterapeuta.

Així, es treballarà com manejar l’angoixa i l’estrès per afavorir el benestar de les dones assistents. Nadal explica que amb el GIM es poden plasmar sensacions mitjançant les imatges, que poden ser més fàcils d’expressar-les que amb paraules.

Nadal explica que la sensació que aporta cada música varia segons la persona, per això, és important intentar entendre què necessita el grup. Quan es treballa amb un col·lectiu es busca l’objectiu grupal, en aquest cas, l’empoderament. Quan la teràpia és individual, s’ofereix uns exercicis centrats en les necessitats del o la pacient. En aquest cas, es fa la teràpia amb l’ús de la música clàssica, tot i que hi ha altres professionals que escullen altres estils musicals.

També, recomana assistir a les activitats amb la ment oberta i prendre un paper actiu. Nadal afegeix que generalment les dones d’edat avançada són les que estan més interessades en aquestes teràpies.

Anna Nadal és nascuda a Girona, però ha desenvolupat bona part de la seva carrera professional a Granollers. Al llarg de la seva trajectòria, ha treballat per difondre els bons hàbits saludables i l’empoderament.

Qui estigui interessat en aquestes teràpies pot posar-se en contacte amb Anna Nadal trucant al 620 45 98 98.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).