Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


S’inaugura ‘Pensament de bosc, escorça que batega’ al Museu del Suro amb motiu del Flors i Violes

Escrit per el 27 d'Abril de 2023

  • L’exposició obrirà les portes al 29 d’abril durant les portes obertes del Museu del Suro en el festival Flors i Violes.

L’espai de la sureda del Museu del Suro acollirà l’exposició Pensament de bosc, escorça que batega de Mireia Mateo. Es podrà visitar a partir del 29 d’abril en les portes obertes del museu durant el festival Flors i Violes.

L’exposició és una experiència física i vol explicar com els arbres, en aquest cas les alzines sureres, són models que rebutgen un cervell únic, centralitzat i jeràrquic. Disposen d’una organització col·lectiva i en xarxa.

Les peces escultòriques parteixen d’un tros d’escorça d’alzina surera recollida a la Serra d’Espadà, a la província de Castelló. L’artista ha fet noranta escultures d’argila refractària blanca amb engalba de porcellana, que es troben penjades a les parets del pati. Consisteix en un treball seriat, amb petites variacions i fet a partir de motlles de guix.

La mostra s’acompanya d’una peça musical, creada amb la col·laboració del músic Stéphane Olive. Vol fer visible el que és invisible i donar veu a les connexions elèctriques entre els arbres i el seu pensament. La música s’ha creat a partir dels sons vinculats a la pela del suro que l’artista ha modificat i distorsionat. També, ha incorporat sons propis.

L’artista Mireia Mateo es va llicenciar en Belles Arts a la Universitat de Barcelona. S’ha format en àmbits diversos, darrerament amb gravat i fotogravat per integrar-los al seu llenguatge plàstic. També, ha exposat en galeries i fundacions de l’estat espanyol, Japó, Suïssa o Amèrica del Sud. Les seves obres són una síntesi poètica de la realitat i habitualment treballa amb el paper.

L’exposició es podrà veure fins al 23 d’abril de 2024 i s’aniran programant visites mensuals comentades amb l’artista. A més, durant el cap de setmana de Flors i Violes, el Museu del Suro organitzarà tallers familiars i una acció artística al pati del museu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).