Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


S’inaugura l’espai Carme Plaja Margarit, situat al costat del Centre Municipal d’Educació

Escrit per a 9 de Novembre de 2022

  • L’entorn entorn porta el nom de la mestra que va iniciar la seva trajectòria docent a l’Escola Torres i Jonama.

Palafrugell va inaugurar ahir l’espai Carme Plaja Margarit (1956 -1997), que es troba situat just a l’entorn del Centre Municipal d’Educació, en un acte on hi van participar familiars i part de la comunitat educativa del municipi.

Carme Plaja va ser una mestra pionera al municipi que va començar a treballar per primera vegada a l’Escola Torres Jonama de Palafrugell passant llavors per altres poblacions on va fer de docent fins retornar a Palafrugell a finals dels any 80.

Segons articles i les opinions de persones que havien treballat amb ella, Carme Plaja era una persona molt compromesa i sentia verdadera passió per la seva feina, ja que sempre mirava de trobar la millor manera d’ensenyar als més petits. Aquesta passió ara quedarà en el record gràcies a aquest espai.  Josep Piferrer, 1r tinent d’alcalde del nostre municipi, ens en parlava al matinal de Ràdio Palafrugell.

També cal destacar que s’ha arribat a poder batejar l’entorn amb el seu nom perquè a l’any 2011, a través d’una enquesta oberta per l’Espai Dona, es va decidir la proposta de cerca d’un carrer, una plaça o un espai perquè portés el seu nom.

D’altra banda, durant l’acte, l’alcalde del municipi, Joan Vigas, va destacar que “al voltant del Centre Municipal d’Educació hi ha tota una vinculació femenina de gent estreta a l’Educació, ja que el nom del Centre porta el de Núria Rivas i ara també s’hi afegeix la Carme. Això ens mostra com les dones han estat molt presents en el món educatiu i això és molt important per traslladar-ho a les noves generacions”.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *