Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Sílvia Vendrell, nutricionista i dietista del Club Hoquei Palafrugell de la OK Lliga

Escrit per a 30 d'Octubre de 2020

  • Sílvia Vendrell ens detalla com du a terme la seva feina dins l’equip i com és d’important cuidar la nutrició d’un mateix.
  • Els beneficis d’un estudi nutricional no són només per a esportistes. Tothom pot demanar el seu i millorar els seus hàbits alimentaris.

Aquest cop als estudis de Ràdio Palafrugell ens visiten des de Tordera. Rebem a la Sílvia Vendrell per parlar de nutrició i sobre la seva feina com a nutricionista i dietista en l’equip d’hoquei de Palafrugell. Durant l’entrevista, Sílvia Vendrell ens detalla com du a terme la seva feina i com d’important és cuidar la nutrició d’un mateix.

En primer lloc, Sílvia Vendrell ens diferencia entre la feina de fer l’estudi nutricional de qui va a la consulta privada, i l’estudi nutricional que ella realitza anant a visitar a l’equip. El gran contrast és que en el primer cas és per compte propi i en l’altre no.  “No hi ha cultura de nutricionista i menys en esports d’equip”

Tanmateix, ens recorda que els beneficis d’un servei nutricionista no és únicament beneficiari per esportistes. Sílvia Vendrell defineix la seva feina com unes classes per aprendre a menjar bé. I això tothom ho pot aprendre en algun moment de la seva vida.

D’altra banda, comparteix amb els micròfons de Ràdio Palafrugell com va sorgir el projecte on ara ja fa tres anys que hi és. El Club d’Hoquei Palafrugell va establir contacte amb la Sílvia Vendrell a través d’un dels jugadors de l’equip. L’objectiu inicial, era cobrir el paper de nutricionista dins l’equip per unes pràctiques.

Convé ressaltar que depèn de la predisposició de cada jugador respectar o no les indicacions que la Sílvia Vendrell els hi proporciona quant a la seva nutrició.

Cada estudi nutricional es personalitza de manera individual a través d’un estudi antropomètric. Aquest, consisteix a mirar les composicions del cos en greix i massa muscular de cada jugador.

Segons Sílvia Vendrell, és important tenir una dieta variada on mengis de tot i ben combinat. Molt més que privar-se de menjar algun aliment.

“Jo els hi dono idees, però vàries idees. No m’agrada dir-los el que han de menjar.”

Seguidament, recordem de nou que es tracta de millorar els hàbits, no crear un menú diari i estricte. L’objectiu segons Sílvia Vendrell és arribar a aprendre a establir uns menús propis en els quals s’equilibrin tots els tipus d’aliments. I a més, que al llarg de la setmana aprenguin repartir-los. Sense necessitat s’hagi de dictar un menú per cadascú, o per a cada família en el cas de compartir taula.

En segon lloc, Vendrell ens diu que és difícil de valorar dins la pista de joc si el servei nutricional està donant els seus fruits o no. Però no només és qüestió d’alimentació, també és el rendiment en entrenaments i la forma física de cada jugador. Tot i que l’alimentació, és molt important per funcionar muscularment i a escala mental.

“Aquest any m’estan sorprenent molt gratament.”

La idea central és que l’hoquei com a esport no necessita una disciplina alimentària que es concentri en el desenvolupament d’una part del cos en concret. Sílvia Vendrell qualifica l’hoquei com un esport que necessita fer funcionar tot el cos i augmentar el seu rendiment. En particular, posa èmfasis en la tasca que els antioxidants fan en el nostre cos a través de la fruita i la verdura.

Tot seguit, Vendrell aclareix que és important que cada nutricionista conegui l’esport de l’equip al qual està oferint el servei nutricional.

En conseqüència, Sílvia Vendrell comparteix amb nosaltres com va arribar a exercir la professió de nutricionista i dietista.

A continuació, Vendrell exposa quina és la diferència entre nutricionista i dietista.

Per concloure, afegir que Vendrell no només treballa en el món de nutrició per esportistes. A més dels serveis personalitzats en la seva consulta privada, també treballa oferint educació nutricional en grups de nens/es a les escoles. Ho fa a través de tallers i jocs per transmetre d’una manera simple i divertida els consells de nutrició per als més petits. 

Finalment, acomiadem a la Sílvia Vendrell, nutricionista i dietista de l’equip Hoquei Palafrugell i també del Mataró. Podeu escoltar l’entrevista sencera a l’enllaç següent.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *