S’ha celebrat la XIV edició del Memorial Antonio Miguel Ramírez de ciclisme

Escrit per el 5 d'Octubre de 2023

El passat cap de setmana es va disputar la XIV edició del Memorial Antonio Miguel Ramírez, que ha unit el millor ciclisme cadet català en una prova de dues etapes organitzada pel Club Ciclista Palafrugell i puntuable per a la Copa Catalana Cadet i la Copa Catalana Fèmines cadet i júnior. Així ens en parla al programa PalaSport l’Antonio Miguel Parra, des del Club Ciclista Palafrugell.

La primera de les dues etapes presentava un recorregut de 57,5 quilòmetres amb sortida i arribada a Esclanyà, i tenia dues pujades puntuables. En un final igualat, Aitor Martínez (Purito-Tadesan-Núria) va superar Seff Van Kerckhove (PC Baix Ebre) per sumar la seva 7a victòria de la temporada i vestir el mallot de líder a la segona etapa.

En la jornada de diumenge, la competició es traslladava a Palafrugell per afrontar una carrera de 65,8 quilòmetres amb un triple pas per la pista de terra entre Fontanilles i Gualta com a principal dificultat. L’equip Purito-Tadesan-Núria va dominar de nou la carrera i Joel Munté va guanyar a l’esprint per davant dels seus companys Narcís Monturiol i Aran Boix i de Ferran Torra (Escola Isaac Gálvez).

En la categoria femenina, la cadet palafrugellenca Adriana Vargas (Baix Ter), campiona de Catalunya de la categoria, mostrava un gran nivell i ha estat la millor en les dues jornades. D’aquesta manera, Vargas consolidava i assegurava el seu títol a la Copa Catalana a falta d’una prova per disputar.

En categoria júnior femenina, Ainara Inarejos (PC Baix Ebre) va imposar-se a la jornada de dissabte, mentre que Laura Martínez (Ecológicos Navarra-Beratxa) va guanyar amb tres minuts d’avantatge a Palafrugell i es va adjudicar la classificació general.

Al final de la carrera, la Federació Catalana de Ciclisme va fer entrega al Club Ciclista Palafrugell d’un reconeixement en commemoració al 50è aniversari del club que es va celebrar el 2022.