Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


S’estrena a Palafrugell ’36 fotògrafs confinats’

Escrit per a 11 de Setembre de 2020

  • Una nova proposta emmarcada en la Biennal de Fotografia Xavier Miserachs. Serà dissabte 12 a les 19h al Teatre Municipal amb inscripció prèvia.

La Fundació Photographic Social Vision estrena a Palafrugell 36 fotògrafs confinats, el testimoni d’un moment històric de les conseqüències i els canvis que va comportar el confinament. La directora de la Fundació, Sílvia Omedes, ens explica què es podrà veure en aquest audiovisual realitzat per Ana de Quadras.

La Photographic Social Vision va nèixer fa 20 anys com a plataforma per donar suport al fotoperiodisme. Des de la professió l’any 2.000 ja hi havia la sensació que la seva feina no tenia lloc als mitjans de comunicació tradicionals. En aquesta sentit, la Fundació es va crear per donar vies alternatives a aquests professionals i als seus treballs.

Malgrat que en moltes ocasions s’ha parlat de la mort del fotoperiodisme, Sílvia Omedes s’ha mostrat contrària a aquesta idea. En aquest sentit, però, matisa que el que va morir va ser el suport en que es difonen els treballs dels fotoperiodistes.

Davant del context social tan complicat, que es decideixin tirar endavant iniciatives com la Biennal de Fotografia és, per Omedes, una gran notícia per posar en valor el paper de la cultura.

Estrena a Palafrugell de 36 fotògrafs confinats
Photographic Social Vision – Montse Campins

El confinament des d’una mirada artística i documental

A més, també es mostra agraïda de poder tornar a participar amb la Biennal. Així, per aquesta onzena edició la Fundació Photografic Social Vision estrena a Palafrugell 36 fotògrafs confinats. Un treball que mostra diverses vessants dels mesos de confinament.

Algunes de les imatges estan fetes des de les cases d’alguns dels socis de la Fundació, però també hi ha fotografies de l’exterior. Tot un relat, en ocasions molt íntim, que els artistes han cedit per a fer aquest audiovisual.

La projecció d’aquest treball fotogràfic tindrà lloc dissabte 12 de setembre a les 19h al Teatre Municipal de Palafrugell. Cal inscripció prèvia, atès que l’aforament és limitat, trucant al 972 61 11 72. D’altra banda, també podeu escoltar l’entrevista íntegra amb Sílvia Omedes al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *