Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Serveis de Salut del Baix Empordà inicia una campanya per a reduir l’ús de benzodiazepines

Escrit per el 21 de Maig de 2024

  • La medicació s’utilitza habitualment per tractar l’ansietat i millorar el descans. Poden suposar un risc significatiu per a la salut quan s’utilitzen de manera prolongada.

A partir de maig i fins a finals d’any, els Serveis de Salut Baix Empordà han posat en marxa una campanya per reduir l’ús de benzodiazepines entre la població del Baix Empordà. Aquestes medicacions, comunament utilitzades per tractar l’ansietat i millorar el descans, poden suposar un risc significatiu per a la salut quan s’utilitzen de manera prolongada.

La campanya inclou l’enviament de cartes personalitzades als usuaris per informar-los sobre els riscos de l’ús continuat de benzodiazepines i oferir-los consells per reduir-ne el consum. A més, es distribuiran pastillers amb noves pautes de reducció als pacients que visitin els seus metges de referència. Ens ho explica al matinal de Ràdio Palafrugell en Ricard Janoher Cuberta, resident de medicina familiar i comunitària de l’ABS La Bisbal d’Empordà.

Els usuaris que ho sol·licitin rebran cites amb els seus metges de capçalera per establir un pla de desprescripció, seguides de visites de seguiment amb les seves infermeres als tres i sis mesos, o abans si és necessari. La campanya també comptarà amb un apartat informatiu al web de SSIBE, informació a les pantalles dels centres sanitaris i difusió en diversos suports publicitaris.

Aquesta iniciativa forma part del projecte “Estrategia comunitaria para la prevención, diagnóstico y tratamiento de la FRAGILIDAD en las personas mayores”, finançat pel Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut a través del Departament de Salut, i ha estat coordinada pel Consorci Social i Salut de Catalunya i l’Espai Pro-beta, la unitat d’innovació de SSIBE.

Etiquetes

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).