Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Segueix en marxa la campanya de compostatge

Escrit per el 16 de Juliol de 2021

  • Durant aquest mes de juliol es farà el seguiment del primer assessorament de les persones que es van apuntar a la campanya.
  • Maite Domènec recorda que encara hi ha una desena de compostadors disponibles. També ens visita Daniel Regincós, compostaire de Palafrugell.

L‘àrea de Qualitat Urbana de l’Ajuntament de Palafrugell va iniciar el passat mes de març una campanya de compostatge enfocada al barri de Vila-seca Bruguerol. L’objectiu era arribar a comptar amb una trentena de nous compostaires. De moment, però, han arribat a prop de 20 persones que s’han inscrit a aquesta iniciativa.

Maite Domènec, de la cooperativa Terregada explica que els compostadors es van repartir després de Setmana Santa. A finals de maig es va fer un primer assessorament i ara al mes de juliol es fa el seguiment d’aquestes persones.

En el primer assessorament es van explicar les nocions bàsiques del que cal fer per començar a crear un compost. Així com, els primers consells a tenir en compte.

En aquest segon assessorament es comprovarà que els nous compostaires estiguin duent a terme allò que se’ls va dir. D’altra banda, també tenen un grup de WhatsApp per si algú té dubtes posar-se en contacte de forma àgil.

Una vintena de nous compostaires

Malgrat que en un primer moment l’objectiu era arribar als 30 nous compostaires, actualment s’han inscrit a la campanya una vintena de persones. Domènec recorda que encara, però, la gent s’hi pot apuntar.

D’altra banda, Daniel Regincós, un compostaire amb 5 anys d’experiència comenta que a causa de la quantitat de matèria orgànica que generen han vist necessari ampliar el seu compost. A més, també apunta que gràcies a l’assessorament ha pogut corregir aspectes que no feia del tot bé.

Regincós també explica que fer un bon compost no és fàcil ja que s’han de tenir en compte diversos aspectes. En aquest sentit, posa algun exemple de com cal barrejar la matèria orgànica “molla” i la “seca”.

Les persones que encara estiguin interessades en inscriure’s a la campanya de compostatge ho poden fer a través del 972 61 31 39 o del correu qualitaturbana@palafrugell.cat. D’altra banda, també podeu recuperar l’entrevista íntegra a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).