Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Campanya de Compostatge a Palafrugell

Escrit per el 10 de Març de 2021

  • Actualment hi ha prop de 400 persones que es dediquen a fer el seu propi compost. Gràcies a una subvenció de l’Agència Catalana de Residus esperen sumar noves persones.

Ràdio Palafrugell ha rebut la visita d’en Francesc Soley de l’Àrea de Qualitat Urbana de l’Ajuntament de Palafrugell i de Maite Domènec de la cooperativa Terregada. Aquesta entrevista ha servit per donar a conèixer la Campanya de Compostatge que es focalitza al barri de Vila-seca i Bruguerol de Palafrugell.

Primer de tot, Francesc Soley presenta aquesta campanya enfocada en buscar nous i noves compostaries i formar-los en compostatge.

A Palafrugell, ja existeixen al voltant de 400 compostadors. Però ara, amb l’arribada de la campanya al barri Vila-seca i Bruguerol, s’espera augmentar el nombre. A continuació, Soley detalla perquè aquest barri de Palafrugell és l’idoni per assolir les intencions de la campanya.

En aquest sentit, en Francesc aprofita per divulgar els beneficis de fer-se compostaire. D’entre ells, gestionar correctament la mateixa fracció orgànica, crear compost per horts i rebre una bonificació de la taxa d’escombraries.

Els assessoraments inicials que oferirà la Maite Domènec, estan focalitzats a formar al nou compostaire sobre la correcta gestió del compost. Per tal d’iniciar la campanya, s’impartiran dues xerrades per presentar la campanya al Centre Municipal d’Educació: El 20 de març a les 11 h i el 24 de març a les 19.30 h.

Inscripció prèvia a les sessions informatives

L’assessorament consta de 3 sessions diferencials: La primera per muntar el compostador i conèixer com iniciar el compost; La segona per veure si el procediment és el correcte; I la tercera per comprovar si el compost ja està madur.

En aquest punt, en Francesc ens detalla que si des de l’Àrea de Qualitat Urbana veuen augmentada la demanda de sol·licituds per participar en la campanya, obriran inscripcions per qualsevol altre barri de Palafrugell.

Per últim, al següent arxiu es pot recuperar la conversa íntegra sobre la Campanya de Compostatge a Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).