Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Sarfa registra un 97% menys d’usuaris

Escrit per el 26 de Març de 2020

  • Jordi Pau, director de planificació de Sarfa Grup Moventia explica com està afectant la crisi del coronavirus a la mobilitat.

Des de l’inici de l’Estat d’Alarma el passat 14 de març la mobilitat particular i de transport públic ha anat a la baixa. Aquesta setmana destacàvem la baixada del 74% de moviment de vehicles a Palafrugell i avui ens centrem en el transport públic. En aquest sentit, Sarfa registra un 97% menys d’usuaris respecte als passatgers habituals de la companyia.

Jordi Pau, director de planificació de Sarfa Grup Moventia ha passat per la sintonia de Ràdio Palafrugell per explicar la situació que viuen des de l’empresa palafrugellenca. Així, primer de tot, ha destacat que, com tots els sectors, també estan patint les conseqüències derivades del coronavirus.

En aquest sentit, també destaca que a causa del Reial Decret també van haver de reduir la freqüència de pas de moltes línies. La reducció ha estat entre un 40 i un 60%.

Per tot això, segons explica Jordi Pau, la davallada de passatgers ha estat espectacular. Des de l’inici de l’Estat d’Alarma, Sarfa registra un 97% menys d’usuaris. L’afectació s’ha notat sobretot, en les línies que connecten amb Barcelona, segons el director de planificació.

A l’espera de tornar a la normalitat

Davant d’aquesta situació, Pau apunta a que hi ha molts de treballadors que han d’estar a casa a l’espera de que tot torni a la normalitat. En aquest sentit, remarca que actualment estan oferint un servei molt per sota del que hi hauria en cas de vaga general.

D’altra banda, aquests canvis en els trajectes va ocasionar que haguessin de canviar totes les retolacions de les marquesines i a fer-ne la corresponent difusió a través de la web i les xarxes socials. Podeu trobar els nous horaris de Sarfa a l’enllaç.

Ara estan a l’espera de quan es normalitzarà la situació per poder oferir el servei habitual a la població. En aquest sentit, Jordi Pau explica que estan aprofitant per fer tasques de manteniment intern i també per posar a punt tots els vehicles per quan s’aixequi l’Estat d’Alarma i el confinament.

Podeu recuperar l’entrevista íntegra amb Jordi Pau, director de planificació de Sarfa Grup Moventia al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).