Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Salut i el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya presenten la nova col·laboració per a notificar tests positius

Escrit per a 3 de Gener de 2022

  • Les farmàcies del municipi que ofereixen el servei són la Farmàcia Ortopèdica Dorca, la Farmàcia i Òptica Marina Noguer, la Farmàcia i Òptica Camp d’en Prats, la Farmàcia Barris i Buixó, la Farmàcia Suñer, la Farmàcia Sánchez i la Farmàcia i Òptica Mendieta.

La directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel, i el president del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, Jordi Casas, han presentat avui dilluns en una roda de premsa la nova col·laboració a què han arribat els dos organismes per notificar tests d’antígens amb resultat positiu.

Amb aquest acord, les persones amb un test d’antigen ràpid amb resultat positiu el podran notificar a les oficines de farmàcia de tota Catalunya on ja es realitzen els TAR supervisats, és a dir, unes 1.300 farmàcies. Aquest nou canal s’afegeix als actualment disponibles i permetrà alleugerir els centres d’atenció primària.

Cal recordar que aquest nou canal va adreçat als pacients de Covid-19 amb símtpomes lleus o sense símtpomes. Quan es faci el contacte amb les farmàcies s’haurà d’identificar amb el CIP, el DNI o el Passaport. També s’haurà d’indicar la marca del test i la data en què s’ha fet. Seguidament, el pacient rebrà un SMS per accedir a l’eina de rastreig ContacteCovid.cat per reportar els contactes estrets o demanar la baixa.

Gemma Craywinckel destacava que és un canal temporal més, que pot facilitar la recollida de positius en un moment d’altíssima incidència.

Per altra banda, la directora del CatSalut remarca que és important fer l’aïllament correcte i respectar els dies que toquen.

Per la seva banda, Jordi Casas destacava, entre d’altres coses, aquesta nova funcionalitat. Des de les farmàcies de casa nostra es podrà informar d’aquells positius que apareguin als tests antigènics que s’hagin fet a domicili i així, quedaran registrats a la història clínica del pacient i a La Meva Salut.

Roda de premsa de Gemma Craywinckel i Jordi Casas

Per acabar, recordar que aquests testos d’auto mostra no serveixen per adquirir el Certificat Covid digital per normativa de la Unió Europea. No obstant això, sí que queden registrats a la històrial clínica del pacient.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *