Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Salut detecta 69 positius en el cribratge massiu per evitar contagis de COVID19 al municipi de Palafrugell

Escrit per el 6 de Novembre de 2020

· Es va realitzar els dies 30 i 31 d’octubre i hi van participar 1.511 persones del municipi, majoritàriament d’entre 30 i 60 anys

Departament de Salut/Rafel Corbí

El Departament de Salut ha detectat 69 persones positives en COVID-19 entre els participats al cribratge massiu que es va organitzar a Palafrugell els dies 30 i 31 d’octubre.
L’objectiu de la campanya era trobar persones portadores del virus asimptomàtiques i tallar les cadenes de transmissió de la malaltia. Entre els dos dies, es van recollir 1.511 mostres per fer proves de PCR, de manera que s’ha registrat un 4,65% de positius. Anna Ribera, directora assistencial del SSIBE, ens comenta aquesta tarda de divendres que bàsicament són els resultats esperats.

El cribratge massiu de Palafrugell es va oferir voluntàriament, i de manera prioritària, a persones d’entre 30 a 60 anys sense símptomes i que residien al municipi i que no se’ls hagués fet una PCR en els dies previs. Aquesta franja d’edat d’entre correspon al col·lectiu on s’han detectat la majoria dels positius actuals a la zona. El 94% dels participants al cribratge responien al perfil sol·licitat. L’Anna també ens comenta a Ràdio Palafrugell quins són els passos que es fan a partir de saber aquests resultats, i que s’ha contactat per SMS a les persones afectades.

Per dur a terme la campanya de cribratge es va treballar amb l’ajuntament, que va facilitar el pavelló poliesportiu on es va muntar el dispositiu i va posar a disposició agents cívics. El dispositiu va ser organitzat per l’Institut Català de la Salut, a través dels equips mòbils que realitzen els cribratges poblacionals i en centres educatius, el Centre d’Atenció Primària de Palafrugell, gestionat pel SSIBE (Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà) i el SEM, que va col·laborar amb la logística i recursos materials.

Aprofitant que l’Anna Ribera ha compartit amb nosaltres uns minuts, hem volgut saber com veu ella des de la seva feina la situació actual de la pandèmia a la nostra zona i la incidència a l’hospital de Palamós


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).