Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Salut activa el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les onades de calor sobre la salut

Escrit per el 13 de Juliol de 2022

  • Salut demana extremar les precaucions davant les temperatures màximes

Elsa Rueda, infermera del centre d’atenció primària de Palafrugell, ens explica que aquesta setmana ens hem de protegir del sol a causa de l’onada de calor. És cert que prendre el sol ens aporta avantatges, però tot i això, exposant-nos i amb aquestes altes temperatures pot tenir efectes perjudicials per a la nostra salut.

Per aquesta raó és important seguir unes mesures de prevenció per evitar cops de calor, marejos o qualsevol mena de problema en relació amb l’onada de calor. El primer que es recomana és estar molt ben hidratats, beure entre un i dos litres diaris d’aigua encara que no tinguem set. També cal evitar begudes alcohòliques, ensucrades o amb molta cafeïna perquè afavoreix a la deshidratació. Cal mirar de fer una dieta variada i augmentar el consum de fruita i verdura per augmentar les sals minerals i evitar aquells aliments calents, pesats o abundants.

En el cas que se surti al carrer anar a llocs ambientats i intentar anar per la ombra. Cal evitar i protegir-se del sol amb gorres, barrets i crema solar, encara que no anem a la platja. A la feina evitar treballs intensos i evitar les hores més caloroses que serien entre les 12 del migdia i les 4 de la tarda. Evitar fer exercici a les hores més caloroses.

I sobretot, cal tenir cura als més petits, la gent gran o gent més delicada: amb alguna enfermetat o malaltia crònica. En les llars augmentar els corrents d’aire, o amb ventiladors o amb aires condicionats, en el cas de no tenir-ne; pel dia abaixar les persianes i evitar el contacte amb el sol i a la nit obrir les finestres per ventilar la casa. També ens hem de refrescar sovint amb dutxes o tovalloles amb aigua.

En el cas de tenir algun símptoma de cop de calor cal trucar al 112. Els símptomes poden ser: marejos, visió borrosa, febre, calor descontrolada, mal de cap…

Aquí trobem l’entrevista d’Elsa Rueda.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).