Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Ruyra comentat, activitat aquest dimecres dia 11 a la Biblioteca

Escrit per el 10 de Maig de 2022

  • Amb Miquel Martin i Olga Cercós, descobrirem Ruyra, a les 7 de la tarda a la Sala Polivalent.
Joaquim Ruyra i Oms, en una imatge dels anys vint, escriptor i poeta català.

L’escriptor Miquel Martin i l’actriu Olga Cercós ens acosten a un gran de les lletres catalanes. En aquesta ocasió, ens oferiran comentaris i lectura de la vida i l’obra de Joaquim Ruyra, nascut a Girona el 1858, mort a Barcelona el 1939, i blanenc d’adopció. Ruyra fou un escriptor, poeta i traductor, considerat una figura clau de la literatura catalana moderna i un dels grans narradors del segle xx.

Així ens ho comentava en Joan Soler, director de la Biblioteca.

L’activitat vol introduir l’espectador, d’una manera engrescadora, a la vida i obra d’un autor que Miquel Martín considera encara força desconegut per la majoria.

Joaquim Ruyra va adquirir fama gràcies a la seva prosa, als contes que escrivia i que han passat a la posteritat, tal i com ens recorda Miquel Martín.

Els comentaris dels textes són del propi Miquel Martín, amb la veu de l’Olga Cercós. Una ctivitat oberta al públic i que demana la participació final dels assistents.

Ruyra és el pare de la prosa moderna, i escriptors com els mateixos Pla, Rodoreda o Espriu el consideraven un referent de les lletres catalanes.

Activitat gratuïta a la Biblioteca de Palafrugell (Sala Polivalent).
Durada d’1 hora. Dimecres 11 de maig | 19:00 h
Places limitades. Inscripcions a la biblioteca: 972 304 809
biblioteca@palafrugell.cat

Miquel Martín i Olga Cercós

Opinions dels lectors
  1. Marina Pagès Ferrer el 11 de Maig de 2022 a les 20:35

    Aquesta vegada, per horaris de feina no m’ ha sigut possible gaudir de l’ activitat…Tant en Miquel com l’ Olga fan un treball molt interessant per apropar-nos els autors de casa nostra…En aquest cas Joaquim Ruyra, és un gran desconegut per mi i agraeixo aquestes pinzellades d’ informació i l’ entrevista. Espero poder-ne gaudir Ruyra comentat en un altre ocasió…(Això espero!)

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).