Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La ruta del Museu del Suro que recupera la història del plat Es Niu

Escrit per el 22 d'Octubre de 2021

  • Aquest cap de setmana, trobem la ruta guiada del Museu del Suro pel paisatge industrial de la vila i la història de la evolució del plat Es Niu.

Els micròfons de Ràdio Palafrugell fan d’altaveu a les activitats culturals d’aquest cap de setmana a la vila. D’entre elles, emmarcada dins la campanya gastronòmica Es Niu, trobem la ruta guiada del Museu del Suro de Catalunya – Palafrugell pel paisatge industrial de la vila i la història de l’evolució del plat Es Niu.

Així, aquest pròxim dissabte a les 18h, tindrà lloc la visita guiada Es Niu per les instal·lacions i carrers que recorden la història industrial de Palafrugell. D’entre ells, el recinte industrial de Can Mario i la fàbrica modernista com explica Laura Requena.

Laura Requena, responsable del Servei Educatiu del Museu del Suro

A més, la responsable dels Serveis Educatius del Museu del Suro, exposa la relació entre l’activitat industrial de la vila i l’evolució del Es Niu. En aquest sentit, la ruta recupera els orígens del plat mostrant la rutina de la classe treballadora i com van canviar els seus hàbits alimentaris, culturals i socials.

Alhora, la ruta ofereix una anàlisi del sistema de vida de Palafrugell durant l’època industrial. Així, es vol mostrar com aquest va influir en la gastronomia del territori.

L’evolució del plat Es Niu

ruta es niu museu del suro

A continuació, Requena recupera les raons per les quals el plat va rebre aquest nom. Un plat que ha anat evolucionant fins a l’actualitat de la mà de tots canvis històrics, culturals i socioeconòmics del territori.

Sobre la ruta, enguany és diferent de la d’altres anys, ja que es realitza a l’exterior. Una de les raons és el canvi de museografia del Museu del Suro. Altrament, es vol aprofitar a donar rellevància al paisatge arquitectònic de la vila i a la seva història.

Per concloure l’entrevista, recordar a l’audiència que convé reservar plaça a través del Museu del Suro Catalunya – Palafrugell al 972 30 78 25. A continuació, podeu recuperar l’entrevista amb Laura Requena del Museu del Suro Catalunya – Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).