Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Rosa Regàs, Miquel Martín i d’altres escriptors a Ràdio Palafrugell

Escrit per a 23 d'Abril de 2020

  • Sant Jordi 2020 serà recordat per no haver-se pogut celebrar. No obstant això, des de l’emissora hem volgut conversar amb escriptors i editors de casa nostra en aquesta diada atípica pel coronavirus.

L’actual situació pel coronavirus ha deixat a Catalunya sense una de les grans jornades festives: Sant Jordi. No obstant això, durant tot el dia d’avui ens hem posat en contacte amb personatges relacionats amb el món del llibre. Així, Rosa Regàs, Miquel Martín, Lluís Molinas, Josep Valls, Gerard Xarles i Àngel Madrià han passat per la sintonia de Ràdio Palafrugell.

Malgrat les actuals circumstàncies la programació de Ràdio Palafrugell d’avui 23 d’abril ha estat dedicada al món literari. Per això, al llarg de tot el dia han passat diversos protagonistes per portar-vos el Sant Jordi a les vostres llars.

Rosa Regàs ha posat la mirada sobre el fet que l’actual situació es excepcional, però que així és la vida. Entén que és molt dolorós per a molta gent, però res comparable al que és viure una guerra.

A més, Regàs també ha apuntat que la soledat no l’ha espantada mai i que l’actual situació l’ha permès prendre’s el dia a dia amb més calma. Podeu recuperar l’entrevista íntegra al següent arxiu.

D’altra banda, també hem conversat amb el begurenc Miquel Martín, el qual ha descrit aquest Sant Jordi “de molt trist“. Respecte a com porta el confinament, Martín ha tret ferro a la seva situació personal remarcant que els escriptors acostumen a portar una vida confinada. A més, ha avançat el títol de la seva nova novel·la que hauria de sortir a principis de juny.

La drecera una història enfocada en els anys 80 i 90 explicada per un jove de l’Empordà. Aquesta publicació hauria d’haver sortit el proper mes de maig, però la situació actual ho ha impedit.

Lluís Molinas: “Un Sant Jordi atípic i virtual”

Un altre dels clàssics del Sant Jordi al carrer Cavallers de Palafrugell és la presència de l’escriptor Lluís Molinas, el qual ha dit que les persones només poden fer les coses virtualment com si fóssim “monjos de clausura”. Molinas ha parlat del seu darrer recull, Tot recordant.

Un nou recull de vivències, crítiques, morbo i humor que ha editat la Revista del Baix Empordà. Podeu recuperar l’entrevista íntegra amb Molinas al següent arxiu.

Precisament, aquesta setmana també ens hem posat en contacte amb la Gerard Xarles, director de la Revista Baix Empordà. A més de parlar de l’edició d’aquest nou recull de Molinas, també es va comentar com estan vivint l’actual situació. En aquest sentit, Xarles explica que el repartiment de la publicació a la comarca s’ha pogut fer, però que fora no ha estat possible.

Podeu recuperar l’entrevista íntegra que Rafel Corbí va mantenir amb el director de la Revista Baix Empordà al següent arxiu.

Una altra marca de la nostra zona que està patint les dificultats del sector és l’Editorial Gavarres. Àngel Madrià, director del grup ha remarcat a Ràdio Palafrugell que davant d’aquesta situació la gent ha de donar suport al comerç de casa seva. Així ha volgut destacar la situació complicada que ja vivien les llibreries a casa nostra.

La conversa amb Àngel Madrià també la podeu recuperar en el següent arxiu. Amb ell també hem comentat les dues darreres publicacions del grup, Històries de frontera i Històries de Josep Pla.

Històries de Josep Pla

Per saber més detalls d’aquesta nova publicació entorn el millor prosista del seglel XX hem contactat amb el seu autor, Josep Valls. Valls ens ha explicat que va tenir la sort de coincidir amb Pla al Motel Empordà quan ell portava la comptabilitat de l’establiment.

Gràcies aquest fet, va poder conèixer el Pla dels darrers anys, que poc tenia a veure amb el cronista que s’havia recorregut tot Europa. Un Josep Pla més íntim i més proper.

L’actual situació determinada per la COVID-19 ha impossibilitat que es fes la presentació que hi havia prevista a la Fundació Josep Pla, de la qual Valls n’és un dels patrons. No obstant això, avui que es compleixen 39 anys de la mort de l’escriptor palafrugellenc podeu recuperar aquesta conversa amb una de les persones que més contacte va tenir en els darrers anys de Josep Pla.

Avui diada de Sant Jordi, malgrat les circumstàncies hem volgut portar-vos les paraules d’escriptors i persones relacionades amb el món de les publicacions a casa vostra. Així, Rosa Regàs, Miquel Martín, Lluís Molinas, Gerard Xarles, Àngel Madrià i Josep Valls han estat els protagonistes del dia a Ràdio Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *