Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Rigoberta Bandini al Cap Roig 2022: Una actuació brillant

Escrit per a 16 d'Agost de 2022

  • Rigoberta Bandini tancava l’edició d’enguany del Cap Roig Festival amb totes les entrades venudes.
  • 75 minuts de concert en què hi van interpretar les seves cançons i versions de grans temes.

Rigoberta Bandini va ser l’encarregada de tancar l’edició d’enguany del Cap Roig Festival. 75 minuts de concert en què no van faltar els canvis d’il·luminació, les coreografies trepidants i tot, en un escenari ple de brillants daurats. La barcelonina va començar amb una introducció, la cançó In Spain we call it soledad, el clam “espero que sigui la festa que tenim preparada” i seguidament, Fiesta i la primera versió d’Ay mamá.

Va donar la benvinguda amb un “mai havia fet un concert al menjador de casa meva perquè la meitat sou família i la resta, ho sou perquè sou aquí” que li va permetre enllaçar-ho amb la versió de la cançó de Jaume Sisa, Qualsevol nit pot sortir el sol. I és que el ritme no es va aturar en cap moment, ja que les cançons van anar pràcticament enllaçades, sense cap respir, on el públic va estar dret bona part del concert i demostrant que coneixien totes les lletres.

Rigoberta Bandini

Tampoc van faltar els tocs d’humor, com les paraules de record als gaspatxos que ha posat a la venda Belén Esteban o també, a les seves patates que van puntualitzar que són molt bones. Uns anuncis que li van permetre enllaçar la que va ser la banda sonora de l’espot de la marca de cerveses Estrella Damm l’any 2021, A ver qué pasa. Un tema que va ser molt ben rebut per part del públic que s’aixecà i va saltar amb força.

El concert seguia amb Julio Iglesias i una versió de La, la, la, la cançó interpretada per Massiel i que va representar Espanya a Eurovisió l’any 1968. Aquesta, amb un toc particular i amb una modificació a la tornada, “Jo canto a les anxoves, al Jodofi i als cargols”. A més, també amb un “Visca Jodofi: Josep, Dolors i Fina”, fent esment al nom dels tres socis fundadors de la cadena de supermercats.

La intensitat va afluixar una mica amb A todos mis amantes i amb el so de la guitarra. Però la potència tornava a vibrar als jardins del Cap Roig amb la pregunta “¿cuántas perras han venido al Cap Roig?”, amb molts de crits que sonaren entre el públic i interpretant el tema Perra.

Rigoberta Bandini

Per continuar, va tornar a cantar la cançó Ay mamá en què Paula Ribó sortia tapada amb un vel i unes ulleres de sol, que se les retirà i acabà ensenyant els pits amb un “no sé por qué dan tanto miedo nuestras tetas” i un públic aplaudint.

El to crític i feminista va seguir amb Así bailaba, una versió de Los días de la semana, una de les cançons més emblemàtiques de ‘Los payasos de la tele’. Seguidament, Bandini va avançar que el concert s’acabava, però després de paraules d’agraïment i crits perquè tornés a l’escenari, el va tancar amb Too many drugs. I així, és com també finalitzava l’edició d’enguany del Cap Roig Festival amb 19 actuacions d’artistes internacionals i nacionals, 11 d’aquestes amb les entrades exhaurides i la presència de 43.200 espectadors amb un índex d’ocupació del 93%.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *