Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Resolem dubtes sobre el procés participatiu del Carroussel Costa Brava

Escrit per el 8 de Setembre de 2023

  • La plataforma és segura? En quina llei es basa? Per què no es pot votar en una urna? L’àrea de Govern Obert resol aquests dubtes

Palafrugell té en marxa el procés participatiu per decidir la data del Carroussel Costa Brava. Es tracta d’un procediment telemàtic a través de la plataforma Decidim. Els últims dies, s’han plantejat alguns dubtes i crítiques al voltant d’aquesta eina i la manera com s’ha fet la votació. Des de Ràdio Palafrugell hem demanat a l’Àrea de Govern Obert, responsable de participació, que ens respongui a aquestes inquietuds.

El procés compleix amb la llei de Consultes?

En el debat de Ràdio Palafrugell d’aquest dimecres, alguns carrossaires van criticar que el procediment no segueix la Llei 10/2014 de Consultes Populars. Des de Govern Obert expliquen que aquesta regulació “no aplica. No estem parlant d’una consulta, estem parlant d’un procés participatiu”.

Quines garanties té la plataforma Decidim?

Govern Obert assegura que “la plataforma de participació ciutadana Decidim és una eina basada en tecnologia lliure, segura i amb totes les garanties democràtiques desenvolupada per l’Ajuntament de Barcelona”. I asseguren que, entre altres, l’utilizen la Diputació de Girona, la Generalitat, l’Ajuntament de Nova York, l’Assemblée Nationale de França o l’Ajuntament de Helsinki. Tot plegat es pot consultar a la seva web.

Per què cal registrar-se i què passa si no tinc correu electrònic?

La plataforma Decidim s’utilitza per a tots els processos participatius, per tant cal registrar-se però només una vegada. Pel que fa al correu, Govern Obert explica que “el fet de no tenir-ne, no impossibilita el vot”. Admeten, però, que aquest diumenge hi va haver un error tècnic que impedia participar si no es tenia. Ara ja s’ha resolt i per diumenge 10 ja no farà falta.

Per què no hi ha urnes a la votació presencial?

Govern Obert explica que “es va descartar perquè una persona podria haver votat doble: a la plataforma i a l’urna”. Asseguren que la plataforma Decidim “impedeix veure qui ha votat”, de manera que no es poden creuar les dades d’una votació telemàtica i una altra en urna.

L’Ajuntament pot veure què he votat?

Segons Govern Obert, “l’Ajuntament no sap qui ha votat”. I, per tant, tampoc sap què ha votat cadascú. La plataforma només informarà “del nombre total de votants i els vots emesos per les diferents opcions disponibles, que en aquest cas ha estat sí o no”.


Opinions dels lectors
  1. Pepe potamo el 8 de Setembre de 2023 a les 22:57

    La llei 10/2014 diu en el seu titol ” i Altres formes de participació ciudadana”. A més si reconegue que heu descartar les urnes es perque es poden Fer servir, s’han de fer servir. Segons definició de la Generalitat, un procès participatiu es un debat, ningú decideix res excepte el govern que ho promociona. A qui preteneu enganyar?

  2. Mari Xocho el 8 de Setembre de 2023 a les 23:05

    Esteu veneno que ho por decidir la població i es mentida, un procés participatiu es un debat on es recullen opinions però no té cap carácter vinculant

  3. Miquel Isern el 9 de Setembre de 2023 a les 12:13

    “Llei 10/2014 de 26 de setiembre, de consultes popular i altres formes de participació ciutadana”, enteneu?, Altres formes de participació ciutadana. Deixeu d’enganyar a la gente. Penjeu la normativa sobre procesos participatius, a veure si la trobeu. La llei 10/2014 regula total els procesos participatius. Pareu amb la pantomima.

  4. Carles Garcia el 11 de Setembre de 2023 a les 10:41

    Això no és ni consulta, ni procés participatiu. Un nyap que cada cop està pitjor. És d’esperar que serveixi per millorar altres processos participatius. El suposat malentès entre l’Ajuntament i les colles no s’hagués produït si s’hagués donat compliment a la Llei de Transparència donant publicitat a les reunions mantingudes.
    En qualsevol cas no és vàlida una votació en las que hi hagi una restricció del vot. Si és pot admetre una votació en un procés participatiu només ho és a nivell d’opinió. Bàsicament el procés participatiu és per debatre.

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).