Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Nedar els 120km de la Costa Brava sense aturar-se

Escrit per el 10 de Juliol de 2021

  • Gerard Alemany, director del Club Natació Radikal Swim presenta el primer repte del projecte KAI.
  • La finalitat és donar suport a les propostes locals que estan fent front a problemes globals que afecten els mars, oceans i rius.

El passat 5 de juliol es va presentar, al Museu de la Pesca de Palamós, el repte KAI. Un repte que consisteix en nedar – per primer cop a la història – la totalitat de la Costa Brava sense parar. Per conèixer més sobre el repte, conversem amb en Gerard Alemany, director d’operacions del Club de Natació Radikal Swim, impulsor del projecte.

Repte KAI
D’entre les personalitats en la presentació, van fer presència en Gerard Alemany i l’alcalde de Palafrugell Josep Piferrer. Fotografia: RadikalSwim

El repte KAI, és un projecte solidari que començarà a Port-Bou i acabarà a Blanes el proper 21 d’agost. L’objectiu final de Radikal Swim, és donar suport a les propostes locals que estan fent front a problemes globals que afecten els mars, oceans i rius. En aquest sentit, el repte KAI és el punt de partida inicial d’aquest gran objectiu del grup.

L’objectiu del repte d’enguany, és recollir fons per al projecte de sostenibilitat Evitem la Pesca Fantasma. Una iniciativa, coordinada per la Universitat de Barcelona, per reduir l’impacte de les arts de pesca perdudes als fons marins catalans. 

En segon lloc, Alemany ens presenta el grup de Radikal Swim. Un club de natació creat l’any 2012 i obert a tots els amants de la natació en aigües obertes. Així ens el presenta, el seu coordinador d’operacions, en Gerard Alemany.c

Sobre la travessia, la previsió de durada és de 40 hores seguides nedant els 120km. A continuació, Alemany detalla l’operació i les possibles dificultats d’aquesta. D’entre elles, la variabilitat de les condicions meteorològiques o la presència de bancs de meduses.

El “Repte KAI” per la salut mediambiental de l’oceà

Aquest repte unirà institucions, empreses, marques i persones compromeses amb la salut mediambiental de l’oceà. Així com també implica la Diputació de Girona; la xarxa de Municipis de la Costa Brava i les seves comunitats locals; la Direcció General de Política Marítima i Pesca Sostenible de la Generalitat de Catalunya; la Federació Catalana de Natació i la Universitat de Barcelona. A continuació, Alemany detalla com aportar el nostre granet de sorra al projecte.

Finalment, conversant sobre el futur, Alemany declara que la voluntat de Radikal Swim és seguir sumant més iniciatives. Amb la intenció de donar suport a projectes locals que estiguin enfocats a solucionar l’impacte de factors d’estrès globals de l’oceà.

Adjuntem l’entrevista completa amb en Gerard Alemany, director d’operacions del Club de Natació Radikal Swim, a l’enllaç de continuació:


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).